Bästa Champagneglasen 2024 (Bäst i Test)

Är du på jakt efter ett par riktigt bra champagneglas har du hittat rätt. Att dricka sin champagne från rätt typ av glas kan gör smakupplevelsen mycket bättre.
Här visar vi några bra och snygga champagneglas.

Champagneglas – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Riedel Veloce Champagne

Champagneglas i 2-pack.

Mareld champagneglas

Snyggt glas i klassisk stil.

Spiegelau Authentis Champagneglas

Avlångt champagneglas på fot.

Champagneglas 30 cl Butterfly

Glas från Carolina Gynning.

Open up champagneglas 20 cl

Prisvärda glas för champagne 6-pack

Glas från Orrefors

Bubbelglas från Orrefors.

Fördelar med champagneglas

Att dricka champagne ur ett äkta champagneglas är något extra. Dessa eleganta glas är formgivna för att lyfta fram champagnens unika egenskaper och maximera njutningen av varje klunk. En av de största fördelarna är att glasets smala skaft och vida öppning låter bubblorna stiga upp och sprida sina aromer till max.

En annan fördel med det smala skaftet är att champagnen hålls sval längre. Värmen från handen överförs inte lika lätt till vinet, vilket bevarar de fräscha smakerna och den kalla temperaturen.

Läs också: Bästa vinglasen
Läs också: Bästa whiskyglasen

Bra att tänka på

När du ska köpa champagneglas finns det några saker att tänka på för att få ut mesta möjliga av din investering. Välj glas av högkvalitativt kristallglas som inte kommer att påverka vinets smak eller utseende. Undvik billiga glas i plast.

Se också till att glasen har en tillräckligt vid öppning, minst 16 cm i diameter, för att låta bubblorna och aromerna utvecklas ordentligt. Skaftet bör vara tunt och långt nog för att undvika att värma upp vinet med handen.

Slutligen, tänk på hur många glas du behöver. Champagneglas är inte bara för festliga tillfällen, utan något att njuta av när som helst. Investera i ett dussin eller fler för att kunna bjuda vänner och familj på den ultimata champagneupplevelsen.

Champagneglasens användningsområde

Även om champagneglasen är skapade för att njuta av den gyllene drycken har de fler användningsområden än så. Deras eleganta form gör dem perfekta för att servera andra mousserande viner som cava, prosecco eller crémant.

De kan också användas för att dricka torr, vit- eller roséviner där man vill framhäva vinets fräschör och aromer. För den kreativa bartender är champagneglasen även ett måste för att skapa uppseendeväckande drinkar.

Frågor & Svar

Vilka är de bästa champagneglasen?

De bästa champagneglasen tycker vi är Riedel Veloce Champagneglas. Det är ett par stilrena och prisvärda glas som passar alla typer av champagne och mousserande vin.

Vad kostar champagneglas?

Glas för champagne kan skilja väldigt mycket i pris. Det finns billiga champagneglas för ca 100 kr/glaset medan de dyrare varianterna kan kosta upp mot 1000 kr/glas eller mer.

Hur rengör jag bäst champagneglas?

De flesta champagneglas är det handdisk på. Läs alltid rekommendation från tillverkaren.