Traktörpanna koppar

Här hittar du de bästa traktörpannorna i koppar och annan värdefull information om kopparpannor.

Bästa traktörpannorna i koppar

Traktörpanna från Vargen & Thor, 28 cm.

Kopparpanna från Anders & Petter, 28 cm.

Traktörpann från G.R.Y.M, 28 cm.

Eva Solos traktörpanna i koppar, 26 cm.

Ronneby bruk kopparpanna, 26 cm.

Maitre D traktörpanna, 26 cm.

Mauviel M’250 Cuprinox, 28 cm.

Traktörpanna Eva Solo, 24 cm.

Varför en traktörpanna i koppar?

Traktörpannorna i koppar är inte bara otroligt fina utan gör matlagningen mycket roligare och samtidigt ger ett fantastiskt resultat. Kopparpannor leder värmen väldigt bra så du alltid får en jämn och fin yta på maten. 

Traktörpannor i koppar har ofta en botten gjord i rostfritt stål vilket innebär att traktörpannorna i koppar har väldigt mycket liknande egenskaper som de traktörpannorna i rostfritt stål har. Anledning till det är att koppar inte är magnetiskt vilket rostfritt stål är och på så vis går även kopparpannorna även att använda på induktionshäll. 

I och med en bottenyta av rostfritt stål och aluminium går det att använda vilka köksredskap som helst i pannan utan att vara rädd för att förstöra stekytan vilket är en annan stor fördel med traktörpannor i koppar. 

Det är något speciellt med koppar. Koppar är ett material som får pannorna att kännas moderna, rustika och lyxiga på samma gång. En traktörpanna koppar kommer du vilja låta stå framme och inte lägga in i skåpet så fort du är färdig med den. Den kommer bli en del av inredningen i köket, var så säker. 

Det finns egentligen ingenting som du kommer ångra med en traktörpanna i koppar. Resultatet blir fantastiskt mycket tack vare den snabba och jämna värmespridningen. Visste du till exempel att koppar är den metall som efter silver som leder värme allra bäst? Det är grunden till varför traktörpannor i koppar blir allt mer populärt. Men sen har vi även den visuella delen där kopparpannorna sopar banan med traktörpannorna i gjutjärn, rostfritt stål och kolstål. Vill du ha marknadens snyggaste traktörpanna som samtidigt är väldigt bra och användbar i köket så är traktörpannan i koppar det bästa valet!

Leder värme bra

Tål alla köksredskap

Maskindisk

Glöm inte polera traktörpannan emellanåt

Koppar är ett material som efter en tids användning kan av olika anledningar börja skifta i färg lite grann. Det kan bland annat bero på överhettning eller för mycket maskindisk. Men du kan vara lugn, det går att polera bort skiftningarna med några enkla knep som vi går igenom här. 

1. Putsmedel
Det finns speciellt putsmedel för kopparpannor som kommer göra din traktörpanna i koppar som ny igen. Använd lite av medlet på den skiftande delen, låt verka några minuter och torka sedan av det med en torr trasa så kommer kopparytan vara skinande igen. 

2. Ättika 
Ättika fungerar alldeles utmärkt att putsa och polera kopparpannor med. Doppa en trasa i lite ättika och polera på den skiftande ytan. Torka sedan av pannan med en torr trasa. Klart!

3. Citronhalva 
Ett annat bra husmorstips du kan testa är att ha lite salt på en citronhalva och polera försiktigt på dem skiftande ytorna. Det kan vara så att du behöver torka och polera flera gånger, men citron är väldigt effektivt för skiftande kopparpannor. 

För att hålla din traktörpanna i koppar så där fantastiskt fin som den var när du köpte den så gäller det att polera den lite då och då. Försök få in en rutin på att polera den minst en gång i månaden, det tar bara några minuter. På så vis kommer du förlänga livslängden både utseende- och funktionsmässigt med flera år.

Traktörpanna koppar – så sköter du om den bäst

Vi har här ovan gått igenom några tips på hur du får bort eventuella skiftningar i kopparen men det finns så klart även en hel del du kan göra i förebyggande syfte så du inte behöver polera bort skiftningarna alls. 

Undvik hastiga temperaturväxlingar
Både när det gäller uppvärmning och när pannan ska svalna så låt det ta lite tid. Snabba temperaturväxlingar kan göra att kopparen tar skada. Värm upp pannan försiktigt och låt den svalna av sig själv så förhindrar du mycket av de eventuella skiftningarna som kan uppstå. 

Handdiska
Även om traktörpannorna i koppar oftast går att köra i diskmaskinen så är handdisk med varmt vatten och diskmedel att föredra. Genom handdisken blir det en mer försiktigt rengöring vilket är bra för att koppar ska behålla sin fina glans. 

Använd snälla rengöringsredskap
För bäst resultat och inte riskera varken repor eller skiftningar så är mjuka och snälla rengöringsredskap att rekommendera. Den mjuka delen på en disksvamp eller en diskborste fungerar alldeles utmärkt. Undvik exempelvis stålull.