Bästa Vitlökspressen 2024 (Bäst i Test)

Vitlökspressen är ett smidigt och användbart hjälpmedel för att snabbt pressa vitlöken så du kan smaksätta maten på ett kick. 
Här visar vi några bra vitlökspressar att välja på.

Vitlökspressar – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vitlökspress med avskrapningsbygel

Smart vitlökspress med avskrapningsbygel.

WMF Profi plus vitlökspress

Praktisk och lätt att använda.

Eva Solo Vitlökspress

Press med glasbehållare.

Tool Vitlökspress

Vitlökspress 17,3 cm.

Green Tools Vitlökskross

 Ett bra grepp som gör vitlökspressen enkel att arbeta med. 

Oxo vitlökspress

Stor kammare. Tål maskindisk.

Fördelar med vitlökspress

En vitlökspress är verkligen ett måste för alla som gillar att laga mat. Den här lilla prylen gör underverk när det kommer till att få ut det mesta av vitlöksklyftan, utan att man behöver bli kladdig om fingrarna.

En av de största fördelarna med en vitlökspress är att den sparar tid. Istället för att stå och hacka vitlök i evigheter, kan du enkelt pressa ut all god smak på några sekunder. Det är perfekt när man har bråttom att få middagen klar efter en lång arbetsdag.

Dessutom blir vitlöken finfördelad på ett sätt som är svårt att uppnå med en kniv. Detta gör att smaken sprider sig jämnt i maten och ger en härlig vitlöksarom utan stora bitar som kan överraska en mitt i en munsbit.

Läs också: Bästa pommes frites-skärare

Vitlökspressens användningsområde

Men tro inte att en vitlökspress bara är till för vitlök! Den här mångsidiga kökshjälpen kan användas till så mycket mer. Har du tänkt på att pressa ingefära med den? Det fungerar utmärkt och sparar dina fingrar från den starka ingefärssaften.

Det går också bra att mosa små mängder av andra mjuka ingredienser. Prova att pressa oliver för att göra en snabb tapenade, eller varför inte mosa några anchovisfilleter till en Caesar-sallad?

En annan fördel är att en vitlökspress är lätt att rengöra. De flesta modeller kan man enkelt ta isär och diska, vilket gör att du slipper ha vitlöksdoft på fingrarna i dagar.
Den gör jobbet snabbt och effektivt, och lämnar dig med mer tid att njuta av matlagningen – och resultatet! 

Frågor & Svar

Vilken är den bästa vitlökspressen?

Den bästa vitlökspressen tycker vi är Rösle Vitlökspress. Det är en klassisk vitlökspress med en smart avskrapningsbygel. Pressen är tillverkad av rostfritt stål och tål maskindisk.

Vad kostar en vitlökspress?

Vitlökspressar kostar mellan ca 100 kronor och 500 kronor.

Hur rengör jag bäst vitlökspressen?

De flesta vitlökspressar tål maskindisk men dubbelkolla alltid instruktion för bäst rengöring.