Bästa Pommes Frites-Skärare 2024 (Bäst i Test)

Brukar du göra egna pommes frites är en pommes frites-skärare ett måste! Det är ett underskattat hejälmedel som fixar perfekta pommes varje gång.
Här visar vi några bra pommes fritesskärare att välja på.

Pommes Frites-Skärare – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Tellier Pommes Fritesskärare

Pommes frites-skärare i rostfritt stål.

Skärare till pommes frites

Lätt använd skärare för potatis och grönsaker.

Tellier Compact Pro

Pommes frites-skärare som är enkel och effektiv att använda.

Masterclass Pommes Skärare

Perfekt för att göra pommes eller dipptillbehör.

Vad är en pommes frites-skärare?

Har du någonsin drömt om att göra perfekta pommes frites hemma? Då är en pommes frites-skärare din nya bästa vän i köket! Tänk dig en apparat som förvandlar vanliga potatisar till jämna, fina pommes frites-stavar på nolltid. Det är precis vad en pommes frites-skärare gör!

I grund och botten är det en enkel men genial uppfinning. Den består oftast av en ram med vassa blad eller galler som du trycker potatisen igenom. Vips, så har du perfekt skurna pommes frites redo att tillagas. Det är som att ha en liten snabbmatsrestaurang i ditt eget kök!

Läs också: Bästa äggskärare

Fördelar med pommes frites-skäraren

Okej, låt oss prata om varför du behöver en sån här pryl i ditt liv. För det första sparar den tid som du annars skulle lagt på att skära potatis för hand. Dessutom får du jämna, likformiga pommes frites varje gång. Det betyder att de tillagas jämnt och blir krispiga rakt igenom.

En annan bra grej är att du kan experimentera med olika tjocklekar. Vill du ha tunna, krispiga pommes eller tjocka, fluffiga? Med rätt skärare kan du välja! 

Användningsområde

En pommes frites-skärare är mer mångsidig än du tror! Självklart är den perfekt för klassiska pommes frites, men tänk utanför pommes-boxen lite. Du kan använda den för att skära grönsaker till soppor eller grytor. Tänk dig perfekt skurna morötter eller zucchini! Eller varför inte göra egna grönsakschips? Skär tunna skivor av sötpotatis eller rödbeta och ugnsrosta dem för ett hälsosamt snacks.

För barnfamiljer är den guld värd. Barn älskar ju formskurna grönsaker, och plötsligt blir det roligare att äta nyttigt. Du kan till och med använda den för att göra dekorativa fruktbitar till desserter eller cocktails.

Frågor & Svar

Vilken är den bästa pommes frites-skäraren?

Den bästa pommes frites-skäraren tycker vi är Tellier Pommesskärare. Det är en skärare som levereras med två olika skivor (9 mm och 12 mm) samt fått väldigt bra betyg av tidigare köpare.

Vad kostar en pommes fritesskärare?

Pommes frites-skärare kan skilja sig en del i pris men kostar mellan ca 500 kronor och 1.500 kronor.