Bästa Vinöppnare 2024 (Bäst i Test)

En rejäl vinöppnare är ett måste för alla som gillar att dricka vin eller champagne. Det är hjälpmedel som gör det väldigt lätt att få  upp den där hårt åtsittande korkskruven. 
Här visar vi några bra vinöppnare.

Vinöppnare – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Pulltex Pulltaps Toledo Vinöppnare

En vacker vinöppnare i trä och höglankt rostfritt stål.

Peugeot Salma Korkskruv

Öppnar alla flaskor i en och samma enkla rörelse.

Pulltex Vin & Champagne Startset

Vin- och champagnestartset i 3 delar, svart.

Wine & Bottle Öppnare

Elegant set med vinöppnare och kapsylöppnare.

Korkskruv el med folieskärare

Elektrisk korkskruv från Barcraft.

Korkskruv Akrylhandtag

Korkskruven, folieskäraren och hävstången är alla tillverkade i högkvalitativt rostfritt stål.

Fördelar med vinöppnare

Att ha en vinöppnare hemma är en riktig kvalitetshöjare för alla vinälskare. Med en bra vinöppnare slipper du få vin på händerna eller bordet. Korken lossnar lätt utan att spilla en enda droppe. En annan fördel är att en bra vinöppnare ofta har en slitstark design som håller år efter år. Då slipper du köpa en ny varje säsong. Många modeller är dessutom snygga att ha framme, som en liten prydnad på köksbänken.

Läs också: Bästa champagneglasen

Bra att tänka på när du köper vinöppnare

Det finns en del saker att ha i åtanke när du väljer vinöppnare. Fundera först på vilken typ av viner du oftast dricker. Är det mest buteljerade viner med naturkork? Då räcker en klassisk korkskruv med dubbel hävstångsfunktion.

Tänk också på hur mycket kraft du har i händerna. Vissa vinöppnare kräver mer muskelstyrka än andra. Välj en med bra hävarmsfunktion om du vill ha det lätt. Modeller med cylindrisk hävstång brukar vara skonsammast.

Priset är en annan faktor. Bra vinöppnare finns i alla prisklasser, från några hundralappar till tusenlappar för exklusiva modeller.

Läs också: Bästa ismaskinen

Olika typer att välja på

Den klassiska korkskruvmodellen med två armar är den absolut vanligaste vinöppnaren. Den har en skruv som skär in i korken och en hävstång som drar upp den. Dessa finns i många utföranden, från enkla plastvarianter till exklusiva designmodeller i trä och metall.

För skruvkorkar finns små, smidiga vridöppnare. De har en liten klyka som hakar i korken och vrider upp den med ett enkelt handgrepp. Perfekt för resan eller picknicken.

Mer exklusiva varianter är elöppnare och vakuumöppnare. Elöppnare drar upp korken automatiskt med en liten motor. Vakuumöppnare använder ett undertryck för att lossa korken utan att skada den.

Frågor & Svar

Vilken är den bästa vinöppnaren?

Den bästa vinöppnaren tycker vi är Pulltex Pulltaps Toledo. Det är en klassisk öppnare som dessutom har en vacker design som gör att det blir en fin detalj på middagsbordet.

Vad kostar en vinöppnare?

Priset på vinöppnare ligger mellan 100 kr – 1000 kr och uppåt.