Sopset Bäst i Test 2024 – Hitta Bästa Sopsetet För Dig

Ett sopset är ett bra grundredskap för att kunna hålla rent och snyggt i hemmet. 
Här visar vi några bra sopset i olika storlekar, material och prisklasser.

Sopset – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Sopset med borste

Sopset inkl. borste med teleskopstång.

Sweep sopset Eva Solo

Praktiskt sopset från Eva Solo.

Sopborste med skyffel

Sopar upp både vått och torrt.

Därför ska du ha ett sopset

Att ha ett sopset hemma är en bra grund för att hålla rent och snyggt i hemmet. De är enkla att ta till och använda både till vardags och vid storstädningen. Sopset finns i både stora och små alternativ så det passar både för de med stora ytor och till dem som bor lite mindre.

Läs också: Bästa kökssaxen

Köpguide: Bra att tänka på när du köper sopset

Material: Plast, metall och trä är de vanligaste materialen i vilka du kan hitta en kvast. Plast är lätt och billigt medan metall är mer slitstarkt. Trä ger dig en snyggare utseende.

Borste: Se till att kolla på kvaliteten av borsten. För att kunna samla upp fint damm använd mjuka borstar och för större partiklar välj dem som har hårdare borst.

Skyffelns kant: Om skyffeln har gummikant blir det lättare att samla upp smuts utan att det fastnar några rester på golvet.

Ergonomi: En kvast med ett långt skaft kan vara mer bekväm om du behöver använda den under längre tid eftersom du slipper böja dig ner.

Förvaring: Vissa sopset kommer med en hållare eller en krok för enkel förvaring. Detta kan vara praktiskt om du har begränsat med utrymme.

Pris: Priset varierar beroende på material samt märke så bestämmer din budget och leta efter sopsätten som erbjuder bästa möjliga relation mellan pris och prestanda

Olika alternativ att välja på

Traditionellt sopset: Vanligtvis består detta set av en borste samt skyffel vilket förenklar vardaglig användning.

Långskaftat sopset: Denna typ av setet innehåller både skopa och kvast som har längre skaft. Detta innebär att du kan använda den utan att behöva böja dig ner så mycket.

Kompakt sopset: Dessa set är mindre och därför lättare att förvara. Du kan välja dem om du har små utrymmen eller tänker ha med en i bilen.

Frågor & Svar

Vilket är det bästa sopsetet?

Det bästa sopsetet tycker vi är Oxo sopset med teleskopstång. Det är ett klassiskt sopset som passar i alla hem. Handtaget är ergonomiskt och gör det enkelt att sopa i alla vinklar.

Vad kostar ett sopset?

Sopset kan skilja sig en hel del i pris och det finns både billiga och dyra varianter. Priset ligger mellan ca 150 kr – 1000 kr.

Finns det olika storlekar på sopset?

Ja, det finns sopset i alla möjliga storlekar. Allt från längre set med teleskopstång till mindre alternativ som kan användas i bilen.