15 smarta saker till köket 2024

Här hittar du 15 riktigt smarta saker till köket som kommer underlätta vardagen och spara dig massor av tid! Det ska inte vara ett projekt att stå i köket och laga mat eller baka. Det ska gå smidigt och enkelt – då blir både matlagningen och bakningen mycket roligare!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är smarta saker till köket?

Smarta saker till köket är de där prylarna som gör att matlagningen, bakningen, städningen eller förvaringen blir både smidigare och mer tidsbesparande. Smarta saker till köket underlättar vardagen helt enkelt. 

Det är inte nödvändigtvis så att de smarta prylarna till köket är helt nya och unika saker du aldrig tidigare sett, utan det kan vara en utveckling på något som redan används väldigt mycket i köket. Ett exempel på det är den smarta skärbrädan vi visar bland produkterna här ovanför. En vanlig skärbräda finns i de allra flesta svenska hushåll, men varför inte passa på att slå flera flugor i en smäll? Den smart skärbrädan är inte bara en skärbräda. Den har två skärytor, inbyggd timer, köksvåg, UV-lampa för desinfektering och två stycken knivslipare. Det här är en riktigt smart utveckling på en väl använd produkt av alla hemmakockar och den sparar massor av både tid och plats med sina inbyggda funktioner. 

De smarta sakerna till köket är alltså allt från små smarta förbättringar på välkända prylar till nya påhittiga saker som inte alls är lika kända än. 

I takt med digitaliseringen kan vi se att fler och fler köksprodukter och bakprylar även går åt de hållet där man kan följa tillagningsprocessen via appar osv. Vi har valt att inte ta med så mycket sådana typer av produkter då vi för tillfället dels har för lite kunskap om dem, men också för att digitaliseringen inte alltid underlättar och gör saker och ting lättare.

15 smarta saker till köket 2024

Uppladdningsbar tvålpump

Du vet när man precis rensat klart kycklingen eller rullat den sista chokladbollen, då är det inte supertrevligt att ta på saker runt i kring sig, inte ens tvålpumpen för att få rent händerna. Här har du lösningen på problemet. En uppladdningsbar och automatisk tvålpump som via en sensor portionerar ut lagom mängd tvål för att händerna ska bli rena igen.

Praktisk hackare

Med tre olika knivsatser kan du enkelt hacka lök, tomat, gurka eller andra grönsaker och råvaror inför tacokvällen. Du kan även använda hackaren för att göra exempelvis perfekta pommes frites! Med en smart uppsamlare och ett material i rostfritt stål blir det här en ny favorit i köket.

Smart skärbräda

Inbyggd timer, köksvåg, två knivslipar och UV-lampa som desinfekterar skärytan på ett kick. Dessutom finns två olika skärytor att arbeta på. Kan en skärbräda bli smartare än så här? Skärbrädan spar massor av både plats och tid i köket!

Sladdlös elvisp

Äntligen en köksmaskin utan sladd! Alla dessa för korta sladdar och felinstallerade vägguttag som alltid sitter lite för långt bort.. Nu slipper vi er.

Brödrost med motorfunktion

En brödrost med motorfunktion som gör att du kan styra upp- och nerhissning av brödet som du vill. Det finns flera andra smarta funktioner som vanliga brödrostar saknar.

Locköppnare

Har du också blivit så förbannad när syltburken inte går att öppna så du varit nära att kasta sönder den istället? Vi vet hur det är. Men det finns en lösning på problemet. En locköppnare så klart! 

Trådlös Grilltermometer

Med en trådlös termometer som du kopplar upp mot en app i telefonen har du alltid koll på vilken temperatur köttet har utan att behöva springa dit och dubbelkolla hela tiden. Den trådlösa termometern fungera lika bra på grillen som i ugnen.

Smart Garden

Ta trädgården ända in i köksfönstret. Men automatisk vattning, ljussättning och näringstillförsel behöver du endast plantera dina örter och växter, resten sköter sig själv och du kommer alltid ha färska kryddor att tillsätta i maten!

Slickepott med termometer

En slickepott med termometer är ett väldigt smart och praktiskt bakredskap när du framför allt ska baka godis eller choklad som kräver exakta temperaturer.

Grönsakssvarv

Med en smart grönsakssvarv kan du snabbt och enkelt göra riktigt läckar sallader och måltider! Ta uppläggningen till en helt ny nivå med denna grymma grönsakssvarv.

Smart Airfryer

Med denna smarta Airfryer som du styr från en app i telefonen får du full koll på tillagningsprocessen. Du kan även spara recept och få förslag inför kommande matlagningar.

Brännare med grillfunktion

En brännare med grillfunktion – eller handsalamander som kockarna säger. Här kan du välja om du vill steka eller grilla dina råvaror. Med hjälp av munstycket får du en mjukare bränning, samtidigt som det enkelt går att plocka bort för en mer klassisk brännare.

Talande äggkokare

Nu kan du koka löskokta-, medium- och hårdkokta ägg – SAMTIDIGT! Dessutom berättar äggkokaren när äggen är klara, både med röst och lampor.

Lyxig vinöppnare

Med denna smarta vinöppnare kan du bjuda på flaskvin utan att behöva ta bort korken! På så vis kan du ta ett glas rödvin ur favoritflaskan och sedan spara den i flera år utan att vinet blir dåligt. Visst låter det otroligt?

The Smart Oven Pizzaiolo

Nu behöver du inte riva ut halva köket för att installera en vedugn och baka dom där magiskt goda pizzorna. På bara 2 minuter tillagar denna ugn pizzan precis som den smakar i Neapel!

Smarta saker till köket underlättar vardagen

Det finns få saker som är så värdefullt som tid. Tid som kan användas till det vi faktiskt vill göra. Umgås med familjen, hänga på gymmet, se en film eller kanske läsa en bok. För många är hushållssysslor, som exempelvis matlagning, ett nödvändigt ont medan andra älskar att vara i köket. Oavsett om man tycker det är roligt eller inte att vara i köket finns det saker smarta saker som underlättar vardagen och gör matlagningen eller bakningen ännu roligare. 

Smarta saker som underlättar vardagen är både de där köksmaskinerna som kan göra saker åt oss som att knåda en deg, men också dem där prylarna med den där lilla finessen som underlättar en aning och gör livet lite lättare. Det kan vara allt från en sladdlös elvisp till en smart lökhackare. Det är vid första anblick kanske inte direkt några storslagna saker, men oj vad tid, skadade fingrar och irritation det sparar. 

Att hitta de där praktiska prylarna som sparar tid och underlättar vardagen lite grann kan vara guldvärt både för kropp och själ. Det är ibland dom där små och enkla sakerna som gör den stora skillnaden i slutändan.

Läs också: Bästa stekpannan!

Det ska inte vara jobbigt att laga mat eller baka

Bunkar, knivar, skärbrädor, skålar, köksmaskiner, sladdar, stekpannor och kastruller. Allt ska fram för att kunna laga den där perfekta middagen. Men diskberget växer i takt med irritationen innan det slutar med totalt kaos. Har du dessutom ett mindre kök med begränsad yta vet du precis vad vi menar. 

Det ska inte vara ett jobbigt projekt att laga mat eller baka.

Det är här de smarta prylarna till köket kan komma in som en räddare i nöden, eller åtminstone hjälpa till lite grann.

Blir det kaos hemma i köket när du ska laga mat eller baka så fundera på varför det blir det. Finns det någon speciell orsak som är återkommande? Oftast brukar det faktiskt vara så. 

Med största sannolikhet finns det dock köks- och bakprylar som kan lösa ditt problem, eller som sagt åtminstone underlätta lite grann. Det är lätt att bara låta problemet passera och tackla det gång på gång, men försök att lös det med hjälp av olika köksprodukter istället.

Smarta prylar till köket – uppskattade presenter

Förutom att smarta prylar till köket kan underlätta för en själv så är det även roligt att överraska nära och kära med smarta och lite udda saker som de kanske inte visste fanns men som kommer göra stora skillnader till köksaktiviteterna. 

Tips på några smarta saker till köket att ge bort i present är: 

 

Massor av fler roliga presenttips till köket hittar du på Smartasaker.se

Ibland är det svårt att komma på något roligt att köpa till födelsedagsbarnet eller i julklapp, då är det alltid bra att försöka fundera ut något lite mer smart och udda som kommer göra livet lite lättare att leva. Att hitta den där presenten som löser ett vardagsproblem. Det roliga med sådana typer av presenter är att mottagaren ofta inte ens själv vet om att han eller hon är i behov av just den saken. När de sedan öppnar presenten blir det succé! 

Smarta saker till köket eller övriga hemmet är ofta väldigt uppskattade presenter och något som nästan alltid går hem hos alla. Däremot gäller det att fundera ut något som du tror verkligen kommer användas annars är det risk för att det bara bli liggandes i någon låda och ta plats. Och det är ju så klart inte tanken. 

Vi hoppas att du hittat några riktigt bra och smarta saker till köket som kommer till användning antingen för dig eller något annan. Det dyker hela tiden upp nya prylar att ha koll på så hittade du inget som föll dig i smaken idag får du hålla utkik framöver. Förr eller senare hittar du något smart du kommer ha nytta av dag ut och dag in.