Bästa Skinnförklädet 2024 (Bäst i Test)

Klä dig ett skinnförkläde och känn dig som en riktigt proffskock på ett kick. Förkläden i skinn ger en proffisk look samtidigt som det är väldigt praktiskta och användbara.
Här visar vi några bra skinnförkläden att välja på.

Skinnförkläde – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Förkläde Läder med hängslen

Se ut som ett proffs med detta läderförkläde i genuint material.

Förkläde Läder + karbinhakar

Förklädet är handgjort av 100% läder.

Förkläde I Läder Med x-Strap

Skinnförkläde från Crafted.

Skinnförkläde Vaxat Buffelskinn

Med ställbart band i nacken.

Xapron Montana förkläde i svart

Handgjort förkläde från Holland.

Xapron Utah förkläde

Handgjort förkläde från Holland.

Fördelar med ett skinnförkläde

Skinn är ett naturmaterial som andas och känns skönt mot kroppen. Och så slitstarkt som det är, då håller det ju hur länge som helst. Det bästa med skinnförklädet tycker vi är att det bara blir finare ju mer man använder det. Varje liten repa och skavank ger det en härlig patina och karaktär.

En annan bra sak är att skinn är så lätt att rengöra. De flesta fläckar går att torka bort med en fuktig trasa och lite tvål. Och så är det ju motståndskraftigt mot mögel och bakterier, vilket är bra i köket. 

Läs också: Bästa elgrillen

Vad man bör tänka på vid köp

När man ska köpa ett skinnförkläde gäller det att välja rätt kvalitet och passform. Sedan är det viktigt att förklädet sitter bra på kroppen. Själv gillar vi en smalare modell med knytband i midjan, det ger en snyggare look. Men om man ska jobba mycket tungt är det bättre med en rakare och rymligare modell.

Oavsett vilket, se till att det har ordentliga fickor att stoppa ner småprylar i. Till sist får man ju fundera på färg och finish. Ofärgat skinn får en härlig patina, medan färgat ger en fräschare look från början. Och så finns det både matt och blank yta att välja på, helt efter smak.

Användningsområden för skinnförklädet

Ett skinnförkläde är grymt användbart, oavsett om man är kock, hantverkare eller bara vill ha ett snyggare förkläde hemma. Dess slitstyrka och lättskötthet gör det perfekt för allt möjligt. För kockar och bagare är det ju ett måste för att skydda kläderna från fläckar, stänk och värme i köket.

Men skinnförklädet är minst lika användbart för hantverkare, snickare, och konstnärer. Det skyddar bra mot smuts, färgstänk och repor när man jobbar med verktyg och smutsiga material. Och de stora fickorna är ju smidiga att ha småprylar nära till hands i.

Så oavsett om man är en kreativ typ eller bara vill ha ett snyggare och mer funktionellt förkläde för vardagspysslen, då är skinnförklädet ett riktigt bra val.

Frågor & Svar

Vilken är den bästa skinnförklädet?

Det bästa skinnförklädet tycket vi är förklädet från Dutchdeluxes. Det är ett klassiskt skinnförkläde hängslen. Förklädet är gjort med 100% läder.

Vad kostar ett skinnförkläde?

Förkläden i skinn kan kosta mellan 500 kronor – 5000 kronor beroende på material, tillverkare och övriga detaljer.