Elgrill Bäst i Test 2024 – Hitta Bästa Elgrillen För Dig

Den smidigaste grillningen gör man med elgrillen – inget kol, ingen gas och enkel rengöring. På ett kick startar du grillen och kan börja tillaga middagen! 
Här visar vi några bra elgrillar i olika storlekar och prisklasser. 

Elgrillar – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Elgrill med rullstativ

Elgrill från Weber med praktiskt stativ.

Weber Q2400 elgrill

Lyxig elgrill för sommarhänget.

Weber Q1400 elgrill

Bords/elgrill från Weber.

Sage bordsgrill

Med Non-stick-yta som gör att maten inte fastnar.

Plancha bordsgrill/elgrill

Grill med två stekplattor.

OBH Nordica bordsgrill

OptiGrill+ XL är en unik innovation för maxat resultat.

Elgrill – bekväm och enkel att använda

Elgrillen är ett perfekt alternativ för den bekväma grillaren. Enkel att använda, enkel att rengöra och enkel att ta med sig på campingutflykten eller picknicken. Elgrillar har blivit allt populärare och är numer ett riktigt bra komplement till de klassiska kol- och gasolgrillarna.

Läs också: Bästa grillredskapen

Fördelar med elgrillen

Snabb uppvärmning och enkel start

Ingen mer bråkig tändning av kol eller gasol. Med elgrillen räcker det med ett knapptryck för att sätta igång grillpartyt. De flesta modeller värms upp snabbt så man slipper vänta länge innan grillningen kan börja.

Jämn värme och temperaturkontroll

En stor fördel är den jämna värmen och den exakta temperaturkontrollen. Termostater låter dig ställa in precis rätt värme, perfekt för att få köttet mört och saftigt. Ingen mer gissningslek eller risk för brända bitar.

Portabel och smidig

Många elgrillar är dessutom kompakta och portabla, smidiga att ta med på utflykter eller bara ut på balkongen. Inga kladdiga kolbrickor att bära på. Lätta att flytta och förvara när de inte används.

Enkel rengöring

Efter grillningen är det enkelt att rengöra elgrillen. Många modeller har löstagbara plattor som diskas i maskinen. Inget koldamm eller aska att städa bort.

Elgrillen erbjuder helt enkelt en smidig och bekväm grillupplevelse utan krångel. Perfekt för den moderna grillaren som vill njuta av härliga grillsmaker utan att behöva slita för mycket för arbetet.

Frågor & Svar

Vilken är den bästa elgrillen?

Den bästa elgrillen tycker vi är Weber Pulse Elgrill 2000. Det är en komplett elgrill på rullstativ i högsta klass. Modern, enkel och säker grill + att rullstativet har justerbar höjd som gör att den går att anpassa efter behov.

Vad kostar en elgrill?

Elgrillar kan skilja sig en hel del i pris beroende på tillverkare, storlek och funktioner. De billigaste elgrillarna kostar ca 300 kr medan de dyra varianterna kan kosta upp mot 15.000 kronor.

Finns det olika storlekar på elgrillar?

Ja, det finns elgrillar i alla möjliga olika storlekar – allt från små bordsgrillar till stora alternativ på ställning.