Bästa Kräftkniv 2024 (Bäst i Test)

Snart är kräftsäsongen här och vad passar då bättre än att förnya sig lite med ett par nya kräftknivar. Kräftkniven underlättar verkligen vid kräftskivan och kan även användas till andra skaldjur.
Här visar vi några bra kräftknivar att välja på.

Kräftknivar – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Skaldjursset Dorre

Skaldjursset som passar utmärkt till bl.a. kräftor.

Kräftknivar Dorre

4 stycken kräftknivar från Dorre.

Röda kräftknivar

4 stycken röda kräftknivar.

Vad är en kräftkniv?

Kräftkniven är designad för att enkelt kunna manövrera i kräftans skal och komma åt alla de där svåråtkomliga ställena där det oftast godaste köttet gömmer sig. Med sin storlek och form är den perfekt anpassad för att skära, peta och gräva ut varenda liten godbit.

Läs också: Bästa morteln

Perfekt till kräftskivan

När augusti rullar in och det är dags för årets stora kräftkalas, vill du verkligen vara förberedd. Att ha en uppsättning kräftknivar redo är lika viktigt som dillen och snapsen! Tänk dig glädjen hos dina gäster när de upptäcker hur mycket enklare det är att njuta av kräftorna med rätt verktyg.

Men kräftknivar handlar inte bara om funktion – de är också en del av upplevelsen. Många kräftknivar kommer i roliga designer med färgglada handtag eller till och med med små kräftor ingraverade. Det blir en kul detalj som lyfter hela dukningen och får alla att le lite extra innan de ens börjat äta.

Läs också: Bästa ostronkniv & skaldjurskniv

Frågor & Svar

Vilken är den bästa kräftkniven?

Den bästa kräftkniven tycker vi finns i skaldjursetet från Dorre. Här finns allt man behöver till kräftor, hummer eller andra skaldjur. 

Vad kostar kräftknivar?

Kräftknivar kostar allt från 50 kronor till 500 kronor eller mer.

Hur rengör jag bäst kräftknivar?

De flesta kräftknivar tål maskindisk men dubbelkolla alltid instruktion för rengöring.