Bästa Knivsetet 2024 (Bäst i Test)

Ett riktigt bra knivset är grunden till rolig matlagning. Att enkelt kunna skiva, dela och skära ingredienserna precis som man vill ha dem gör hela matlagningen så mycket roligare.
Här visar vi några bra knivset att välja på.

Knivset – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Global Knivset, 5 knivar

Innehåller 5 knivar i toppklass. Tillverkade i rostfritt stål.

Mareld 5 knivar, Knivset

Slitstarkt 1.4116 rostfritt stål. Säkert och behagligt grepp.

Satake Houcho Knivset i Balsabox

Läckra knivar i karbonstål. Levereras i en dekorativ balsabox.

Knivset Anders Petter

Knivset i 5-delar från Anders Petter.

Knivset 5 delar Fiskars

Fiskars Functional Form Stora Knivset 5 delar.

Kebony Knivset 3 delar

Knivarna kommer i en snygg presentförpackning.

Vad är ett knivset?

Ett knivset är flera köksknivar som kommer tillsammans. Knivar för allt från att skära bröd till att filéa. Om du har ett komplett knivset kommer matlagningen bli betydligt enklare, var så säker.

Ett bra knivset är viktigt för alla kockar. Oavsett om du lagar mat hemma eller jobbar som kock. Med ett knivset kan du skära eller hacka dina ingredienser bra.

Knivar som brukar ingå i ett set är bland annat allroundkniv, köttkniv, grönsakskniv och brödkniv.

Läs också: Bästa grönsakskniven

Knivset för nybörjare

Är det nytt för dig att laga mat? Ett knivset för nybörjare kan vara perfekt att börja med. Det innehåller de viktigaste knivarna. Du får en stor allroundkniv, en brödkniv och en mindre kökskniv.

Med ett komplett knivset för nybörjare kan du genast börja laga mat. Det ger dig verktygen för att göra goda rätter i alla dess slag. Ett bra val av startknivset kan hjälpa dig skapa ett användbart knivsortiment i din kökslåda.

Prioritera kvalitet framför kvantitet

Att välja ett knivset tycker vi handlar om att fokusera på kvalitet. Det är bättre med några riktigt bra knivar än flera halvbra. Trots att de kan vara dyrare, sparar du pengar på sikt.

Genom att satsa på kvalitet får vi ett bättre knivset i köket. Ett set som passar de flesta behov. Det ger oss inte bara bra verktyg utan en långsiktig investering.

Frågor & Svar

Vilket är det bästa knivsetet?

Det bästa knivsetet tycker vi är Global Knivset, 5 delar. Det är ett komplett knivset med de mest nödvändiga knivarna. Knivarna är tillverkade i rostfritt stål och har ergonomiskt handtag.

Vad kostar ett knivset?

Knivset kan skilja väldigt mycket i pris beroende på antal knivar, kvalité och tillverkare. Priset kan vara allt från 500 kronor till 5000 kronor eller mer.

Hur rengör jag bäst köksknivar?

Köksknivar ska alltid handdiskas för att bevara deras kvalitet på bästa vis.