Bästa Japanska Knivarna 2024 (Bäst i Test)

Japanska knivar är kända för att vara några av världens bästa. 
Och de är inte bara ett par sylvassa knivar med fantastisk kvalité, de japanska knivarna är ofta väldigt vackra också. 
Här visar vi några av våra favoriter.

Japanska knivar – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Satake Ame knivset, 3 delar

Japanska knivar i tre delar.

Samura Super 5 knivset

Ingår grönsakskniv, allkniv, santokukniv.

Mareld Akio knivset

Köksknivar av hög kvalitet. Bladlängd på 9, 13, 13, 18 & 21 cm.

Houcho Santokukniv Satake

Kniv med vacker, stilren design.

Kebony Santokniv med luftfickor

Japansk allroundkniv.

San Tsubame Santokukniv

Lämpad för att skära, tärna och hacka.

Varför japanska knivar?

Japanska knivar är allid tillverkade av högsta kvalité. De är ofta handgjorda och har en sylvass egg som gör knivarna perfekta för matlagning. Men det finns fler anledningar att använda just japanska knivar.

De är ofta även lätta och välbalanserade vilket gör de lätta att hantera och ligger bra i handen. Knivar från japan har också nästan alltid väldigt vackta detaljer. Det är snygga köksknivar som man mer än gärna låter hänga framme.

Läs också: Bästa morteln

Bra att tänka på när du köper japanska knivar

Ska du köpa en japansk kockkniv finns det några saker att tänka på. 

Först och främst, bestäm vad du ska använda kniven till. Det finns massor av olika japanska knivar för olika tillfällen, exempelvis fisk, kött eller grönsaker. En allroundkniv kan vara en bra början. 

För det andra, vilket typ av stål vill du ha? Kolstål eller rostfritt stål är två olika alternativ med olika egenskaper. Ta en funderare över stålet! 

Handtaget är en annan viktig del. Välj ett handtag som du tror ligger skönt i handen och som gärna är ergonomiskt utformat. 

Sist men inte minst, estetiken. Japanska knivar är väldigt vackra så se till att välja en kniv som passar väl in i ditt kök och som du kommer vara nöjd över flera år framöver.

Användningsområde

Det finns olika knivar för olika tillfällen. Filéknivar, brödknivar eller grönsaksknivar är bara några exempel och det samma gäller så klart för japanska knivar. Du kan använda en japansk kockkniv när du filéar fisk, skär tomat eller bröd. Det finns helt enkelt en kniv för varje tillfälle!

Frågor & Svar

Vilken är den bästa japanska kniven?

De bästa japanska knivarna tycker vi är Satake Ame. Det är ett par prisvärda knivar i japansk stil som är otroligt vassa och där varje handtag är helt unikt. Det blir lika mycket en användbar kökskniv som en snygg inredningsdetalj i hemmet.

Vad kostar japanska knivar?

Japanska knivar kan skilja väldigt mycket i pris och kosta allt från 500 kronor till 5.000 kronor eller mer.

Hur rengör jag bäst japanska kockknivar?

Japanska kockknivar ska alltid rengöras för hand. Maskindisk kan skada kniven och bör alltid undvikas.