Bästa Ismaskin 2024 (Bäst i Test)

När du snabbt behöver mycket is så är ismaskinen helt klart din bästa vän.
Det är smart maskin som på nolltid levererar massor av is.
Här visar vi några bra ismaskiner att välja på.

Ismaskiner – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Champion Ismaskin

Rymmer upp till 600g is.

Wilfa ICM1-600 Glacier isbitsmaskin

Producerar 12 kg is på 24 timmar.

Shefu Ismaskin, 1,5 liter

9 isbitar per 7:e minut.

Ismaskin 2,8L Digital

Princess ismaskin 2,8 liter.

Ismaskin Rostfri

Ismaskin från Emerio.

Wilfa Ismaskin

Kompakt ismaskin som gör 12 kg is på 24 timmar.

Vad är en ismaskin?

Tänk dig en varm sommardag när du längtar efter något svalkande. Det är då en ismaskin kommer till undsättning! Ismaskiner finns i olika storlekar och modeller, från små bänkmaskiner för hemmabruk till större varianter för restauranger och barer. De fungerar genom att kyla ner vatten snabbt och effektivt, vilket resulterar i kristallklara isbitar som är redo att kyla ner dina drycker på nolltid.

Läs också: Bästa vinglasen

Bra att tänka på när du köper ismaskin

När du bestämmer dig för att skaffa en ismaskin finns det några saker att fundera över. Först och främst, hur mycket is behöver du egentligen? Om du ofta har gäster hemma eller älskar att ordna fester kan en större modell vara värd investeringen.

Tänk också på hur snabbt maskinen producerar is – vissa kan göra en omgång på bara 6-10 minuter! Utrymme är en annan viktig faktor. Har du plats för en fristående maskin eller passar en inbyggd modell bättre i ditt kök?

Glöm inte att kolla ljudnivån, särskilt om maskinen ska stå i ett öppet utrymme.

Ismaskinens användningsområde

En ismaskin är så mycket mer än bara en lyxig pryl! Den öppnar upp en värld av möjligheter för både vardag och fest. Föreställ dig att alltid ha färsk is till hands för dina smoothies eller morgonjuice. På sommarens grillkvällar blir du den perfekta värden med kylda drinkar till alla gäster. För sportentusiasten är en ismaskin guld värd för att lindra mindre skador eller kyla ner efter ett hårt träningspass.

Och vem har inte drömt om att kunna göra hemmagjord glass eller sorbet när sötsuget slår till? Med en ismaskin blir det verklighet! Den kommer även till användning vid matlagning, där snabb nedkylning av såser eller buljonger ibland är nödvändigt. 

Frågor & Svar

Vilken är den bästa ismaskinen?

Den bästa och mest prisvärda ismaskinen tycker vi är Champion ismaskin. Det är en smidig ismaskin som levererar is på nolltid. Maskinen rymmer upp till 600g is. 

Vad kostar en ismaskin?

Ismaskiner kan skilja en del i pris, främst beroende på storlek. Priset kan därför vara allt mellan 1000 kronor upp till 5000 kronor eller mer.