Glass i stora lass, då passar det utmärkt med en glasskopa att lassa med!
Glasskopan är ett praktiskt hjälpmedel som underlättar att portionera glass med.
Här visar vi några bra alternativ att välja på.
Glasskopor – Våra bästa tips!
Inlägget innehåller annonslänkar.

Glasskopa Rostfri
En klassisk glasskopa med skrapa som enkelt lösgör glassen.

OXO Glasskopa 19,5 cm
Formar perfekta glasskulor, tål maskindisk.

Alessi Koki Glasskopa
Koki är den ultimata skopan för alla glassälskare.

Duo Glassked Röd
Glasskopa med rött skaft.

Glasskopa Stål 20,5 cm
Praktisk upphängningsögla i änden. Tål maskindisk.

Glory Glasskopa Guld
Glasskopa från Modern House.
Fördelar med glasskopan
Glasskopor är en klassisk hjälpmedel när det är dags att portionera upp glass. De är lätta att rengöra och tål maskindisk utan att tappa glans eller form. Detta gör dem miljövänliga och kostnadseffektiva på sikt.
Läs också: Vinglas bäst i test
Tips när du köper glasskopor
Tänk på storleken – från små dessertskålar till stora serveringsskålar. Formen är också viktig, klassiska runda eller ovala är mångsidiga medan unika former ger mer personlighet.
Användningsområden
Glasskopor är sannerligen mångsidiga. Förutom till glass, yoghurt och desserter kan de användas till mycket annat. På fester är de perfekta för att servera små portioner eller tillbehör. I köket kan de användas för att blanda ingredienser eller förvara rester. Deras tåliga material gör dem säkra att använda i ugn och mikro.
Frågor & Svar
Vilken är den bästa glasskopan?
Den bästa glasskopan tycker vi är Dalolinden Glasskopa Rostfri. Det är en prisvärd och klassisk glasskopa som fått högsta betyg av köpare.
Vad kostar en glasskopa?
Glasskopor är ett relativt billigt hjälpmedel och kostar mellan ca 100 kr – 300 kr.
Hur rengör jag bäst glasskopan?
De flesta glasskopor klarar maskindisk men dubbelkolla alltid instruktion för säkerhets skull.