Julklapp till morfar 2024 – Årets bästa julklappstips!

Här har vi samlat massor av bra julklappar till morfar. 
Du hittar allt från fina inredningsprylar till glas, presentkit och spännande upplevelser.

Vad är en bra julklapp till morfar?

Det är inte det lättaste att hitta en bra julklapp till morfar. Man vill hitta något som verkligen betyder något samtidigt som det självklart ska komma till användning. Ju bättre du känner din morfar, ju enklare blir det att hitta något passande. Men här är några snabbtips: 

  • Trädgårdsredskap
  • Köksprodukter
  • Bok
  • Upplevelse
  • Brygga öl-kit
  • Rolig t-shirt eller keps
  • Fotoalbum 

Oavsett vad din morfar tycker om att göra, om det är något han saknar, vilken humor han har eller vilket intresse som ligger överst på listan så finns det garanterar en bra julklapp för just din morfar.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Julklappstips till morfar 2024

Ölprovarglas

Ett kit med olika typer av ölglas för olika ölsorter.

Picknickryggsäck

En praktiskt picknickryggsäck – med tillbehör för 2 personer.

Vinglas

Uppdatera hennes vinglas med något nytt och fräscht!

Karaff Glob

Lekfull whiskykaraff.

Självvattnande Örtkruka

En smart, självvattnande örtkruka!

Brandsläckare Solstickan

En tjusig brandsläckare som blir en fin inredningsdetalj och alltid finns nära till hands.

Sällskapsspel

Roligt sällskapsspel för hela familjen.

Burköppnare

Är din morfar svag i nyporna? Här är den perfekta julklappen – burköppnaren!

T-shirt Pensionär

En stilren pensionär t-shirt.

Grillhandskar

Snygga grillhandskar från Weber.

G&T a touch of spice

Lyxa till gin & tonicen lite extra!

Honungsslev

En lyxig honungsslev till morfarn som älskar honung.

Personliga julklappar till morfar

Något som nästan alla mor- och farföräldrar uppskattar är personliga julklappar. En personlig julklapp till morfar kan vara allt från en t-shirt med ett unikt tryck på. Kanske en bild på er två tillsammans? 

Eller så kan du göra ett gravyr i ett smycke med era namn, eller varför inte ge honom en fickplunta med någon rolig text på. 

Det finns massor av butiker som erbjuder julklappar och presenter med unika gravyr på så det går att välja och vraka bland massa kul. 

Här är några tips:

  • Fickplunta
  • Roliga T-shirts
  • Morgonrock
  • Vin- och ölglas
  • Väska/Bag
  • Smycke
  • Keps eller hatt 

Diy julklappar – gör något helt unikt

Vill du ge bort något helt unikt och eget som du gjort själv är en diy-julklapp ett tips! Diy (Do It Yourself) har blivit mer och mer populärt senaste åren. 

Gör du din egna julklapp kan du bestämma hur du vill ha den och anpassa den just för din morfar. 

Julklappar att göra själv kan exempelvis vara en presentkorg där du samlar allt gott som din morfar tycker om. Kanske ett gott vin, ost och kex, exotiska frukter, oliver, någon lyxig pasta och en god chokladbit. En salig blandning med allt det goda helt enkelt. 

Andra tips på julklappar att göra själv till sin morfar kan vara att göra ett fotoalbum med fina bilder, skriva en dikt eller varför inte baka något gott att ge bort. Vilken morfar tycker inte om hembakat?

Ge din morfar en upplevelse i juklapp

Har du en äventyrslysten morfar är en upplevelsepresent det självklara valet! Det finns massor av spännande upplevelser att ge sin morfar i julklapp. Antingen något han ska få göra själv, exempelvis ett fallskärmshopp, eller något ni kan göra tillsammans. Som att gå på en fotbollsmatch eller att gå på en ölprovning.


När det kommer till upplevelser finns det hur mycket som helst att välja på.

Här är några exempel:

  • Åka snabba bilar
  • Flyga luftballong
  • Fallskärmshopp
  • Spa
  • Middagar
  • Spökvandring 

Det finns något som passar alla så det är verkligen bara välja och vraka bland de spännande sakerna man kan göra tillsammas. Och visst är det så att din morfar kommer uppskatta tiden med dig oavsett upplevelse.

Tips på hur du fixar bästa julklappen till morfar 

För att hitta den bästa julklappen till morfar finns det några knep att ta till. Här är våra bästa tips. 

Intresse

Fundera på vilket intresse din morfar har. Är han någon som gillar att pyssla hemma och tycker om inredning kanske en snygg inredningsdetalj hade varit en rolig julklapp. Eller är han intresserad av mat och dryck så är en kurs eller provning ett säkert kort. 

Att utgå från din morfars intresse gör det lättare att “rama in” vilken julklapp du ska leta efter.

Är det något han saknar?

Fundera också på om det är något du tycker din morfar saknar, nuförtiden finns det mycket smarta saker som kan underlätta i vardagen. Kanske är det någon köksmaskin till köket, verktyg till garaget eller en praktiskt redskap till trädgården.

Tänk utanför boxen

Sist men inte minst, tänk utanför boxen. Finns det något din morfar behöver men som han inte själv vet om? Eller är det kanske du som instruerar honom till ett nytt intresse? Genom att försöka tänka på något som egentligen inte alls “är” din morfar kan göra att nya dörrar öppnas och du kommer på något helt genialiskt! 

Frågor & Svar – Allt om julklappar till morfar

Vilka upplevelser passar bra att ge sin morfar i julklapp?

Det finns massor av roliga upplevelser att ge sin morfar men det bästa du kan ge honom är tid. Ta med honom till en restaurang och ät en god middag. Eller ta in på ett mysigt hotell en natt och gå på bio tillsammans. Eller varför inte åka på en kryssning? 

De upplevelser som passar bäst att ge morfar i julklapp kommer garanterat vara de där ni gör något tillsammans!

Vilka julklappar är populära att ge till morfar just nu?

Vi tror att diy-julklappar och personaliga presenter kommer bli allt mer populära. Nuförtiden går det att göra mycket julklappar själv eller att sätta en personlig touch på den och det är en trend vi tror är här för att stanna.

Vilka personliga julklappar kan jag ge min morfar?

Dels går det att göra mycket på egen hand, diy. Till exempel kan du måla en tavla eller skriva en fin dikt. Men det finns också många sidor där du kan beställa personliga presenter med text eller bild på. 

Personliga julklappar till morfar kan vara en tröja, mugg, vinglas med tryck eller en väska. Självklart inkluderas en text eller bild på varje pryl för att göra den mer personlig.

Hur mycket ska en julklapp till morfar kosta?

Det här är en högst individuell fråga och det beror så klart på hur mycket du vill eller kan betala för din morfars julklapp. Det är inte priset i sig utan tanken som räknas.

Vad ger jag i julklapp till en morfar som har allt?

Det bästa att ge en morfar som har allt är tid. Ta med honom på en rolig upplevelse, plocka svamp eller ta en picknick tillsammans. Det finns självkart även bra julklappar till morfar som har allt.