Julklapp till mormor 2024 | Årets bästa julklappstips!

Julen är här och självklart ska din älskade mormor också få något fint paket i år. Det finns så mycket fint att ge sina mor- och farföräldrar i julklapp för att visa sin uppskattning för allt dem ställt upp med. Här har vi samlat några klappar som passar extra bra för mormor.

Vad är en bra julklapp till mormor?

Att hitta en bra julklapp till mormor är inte det lättaste. Det gäller att hitta något som hon faktiskt kommer att tycka om och använda samtidigt som det passar ens egen plånbok. Om du har bra kontakt med din mormor är det så klart lite lättare eftersom du då kanske vet vad hon saknar och inte.  

Några tips på julklappar till mormor:

 

  • Bok
  • Knep & Knop-prylar
  • Köksverktyg
  • Fotoalbum
  • Upplevelse
  • Ett gott vin

Det finns hur mycket bra saker som helst att välja på! Det viktigaste är att hitta något som verkligen kommer till användning och inte bara ta något som mest kommer ligga och damma.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Julklappstips till mormor 2024

Glasskulptur Hjärta

Visa din kärlek till din mormor med en vacker glasskulptur som är formad som ett hjärta.

Bomullspläd

Ge bort en skön pläd att krypa ner i. Passar perfekt att ha i vinerkylan.

Vinglas

Uppdatera hennes vinglas med något nytt och fräscht!

Mormors slickepott

Mormors slickepott – vem passar den bättre till än till just mormor?

Lady With Hat Vas

En stilig vas som förhoppningsvis gör susen i mormors fönster eller på vardagsrumsbordet.

Brandsläckare Solstickan

En tjusig brandsläckare som blir en fin inredningsdetalj och alltid finns nära till hands.

Våffeljärn

Ge bort ett nytt våffeljärn i julklapp. Det uppskattas av både vuxna, barn och barnbarn.

Burköppnare

Är din mormor svag i nyporna? Här är den perfekta julklappen – burköppnaren!

Bakform

Snygga bakformar i alla olika möjliga färger, formar och storlekar.

Mortel Ernst

Vilken mormor gillar inte Ernst? Ge bort hans snygga mortel till din mormor – det kommer hon gilla!

Salt- och pepparkvarn

Behöver din mormor bli bättre på att salta maten? Här är den perfekt julklappen för henne!

Pizzakit

Vem blir inte glad av ett pizzaset? Perfekt för att göra utsökta pizzor på hemmaplan!

Ge mormor en unik julklapp

Om du ger din mormor en unik gåva med hennes namn på, ditt namn, eller kanske båda eras namn är det så klart något hon kommer uppskatta lite extra. Tips på andra personliga julklappar är ett fotoalbum eller någon annan sak som är bildrelaterade. Kanske ett mobilskal, en mugg eller en t-shirt. Då kan du hitta någon snygg bild på er tillsammans som pryder julklappen!

Ta med mormor på en upplevelse

Ett annat tips vi vill ge är att du kan ta med din mormor på en upplevelse. En “upplevelse” kan vara allt från picknick i parken till ett äventyr i Köpenhamn. Här är det egentligen bara fantasin (och plånboken) som sätter gränser. 

Ta med din mormor på spa, gå ut och ät middag, gå på vinprovning, ta en flygtur i en luftballong eller varför inte gå på bio tillsammans? 

Oavsett vilken upplevelseklapp du ger din mormor kan du räkna med att tiden hon får spendera med dig är den absolut viktigaste – själva upplevelsen kommer i andrahand.

Tips på hur du fixar bästa julklappen till din mormor

Så hur ska du då gå tillväga för att hitta den bästa julklappen till mormor? Ja, det är så klart svårt att säga eftersom ingen mormor är den andra lik men här kommer några idéer. 

Intresse

Fundera på vad hennes intressen är. Här brukar man få mycket bra idéer. Är hon en mormor som älskar hem & trädgård? bakning? dans och musik? Korsord och spel? Att utgå från hennes intresse är en bra början. 

Är det något hon saknar?

Har hon kanske nämnt någon gång att det saknas någon speciell pryl i hennes liv? Eller något som hade satt lite guldkant på vardagen? Nuförtiden finns det massor av smarta saker som kan underlätta, speciellt för de äldre. 

Tänk utanför boxen

Ett sista tips är att försöka tänka lite utanför den berömda boxen. Kan du vara initiativtagaren till att hon får ett nytt intresse eller upptäcker något hon aldrig har testat? Ibland är det bra att försöka tänka lite annorlunda för att hitta den där perfekta julklappen till mormor som hon inte ens själv visste om att hon ville ha. 

 

Frågor & Svar – Allt om julklappar till mormor

Vilka upplevelser passar bra att ge sin mormor i julklapp?

Ja, vad kan en mormor vilja göra för rolig aktivitet med sitt barnbarn? Gå ut och ät en middag tillsammans, gå på vinprovning, åk till ett spa, fotmassage, bio, en shoppingtur till Ullared eller gå på en föreställning tillsammans. 

Det finns massor av roliga upplevelser att ge sin mormor i julklapp.

Vilka julklappar är populära att ge till mormor just nu?

I år, precis som många andra år, tror vi att det är främst upplevelser och personliga, unika julklappar som blir populära till mormor. Hon uppskattar förmodligen tiden med dig mycket mer än en sak, men om ändå vill ge henne en fysisk present så är det den personliga presenten du ska satsa på!

Vilka personliga julklappar kan jag ge min mormor?

Dels går det att göra mycket på egen hand, diy. Till exempel kan du måla en tavla eller skriva en fin dikt. Men det finns också många sidor där du kan beställa personliga presenter med text eller bild på. 

Personliga julklappar till mormor kan vara en tröja, mugg, vinglas med tryck eller en väska. Självklart inkluderas en text eller bild på varje pryl för att göra den mer personlig.

Hur mycket ska en julklapp till mormor kosta?

Det här är en högst individuell fråga och det beror så klart på hur mycket du vill eller kan betala för din mormors julklapp. Det är inte priset i sig utan tanken som räknas.

Vad ger jag i julklapp till en mormor som har allt?

Om du inte kommer på något bra och du inser att din mormor har allt hon behöver så är tid det absolut bästa du kan ge henne. En picknick, middag eller att gå på bio tillsammans kommer betyda väldigt mycket även för den mormorn som har allt.