Stekpanna med avtagbart handtag – Ett praktiskt val

En stekpanna med avtagbart handtag är ett praktiskt val för dig som vill kunna använda stekpannan till mer än bara på spisen. Vi visar här några bra stekpannor med löstagbart handtag och går igenom några av fördelarna som dom stekpannorna faktiskt har.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Stekpanna med avtagbart handtag – vilken är din favorit?

Stekpanna – Avtagbart handtag

Stekpanneset –  Löstagbart handtag

Lika bra som en ”vanlig” stekpanna

Fungerar stekpannor med löstagbart handtag precis lika bra som en vanlig stekpanna? Självklart är det så. Att handtaget går att ta bort från stekpannan påverkar inte tillagningen utan är endast en praktiskt lösning som några tillverkare anammat och använder på några av sina stekpannor. Stekpannan, bortsett från handtaget, är tillverkad på precis samma sätt som “vanliga” stekpannor bara det att det fasta handtaget är utbytt mot ett avtagbart handtag istället. 

Stekytan, rengöring, pris, vikt och material är precis desamma som på klassiska stekpannor med fast handtag så där skiljer sig inte dom olika varianterna åt. Däremot finns det några praktiska fördelar med delbara stekpannor. Vi går igenom dom en och en här nedan.

4 fördelar med stekpanna med avtagbart handtag

1. Ett praktiskt val för dig med begränsat utrymme

En stekpanna med avtagbart handtag är perfekt för dig med begränsat utrymme! Det avtagbara handtaget gör stekpannan betydligt mindre och får plats i nästan vilken kökslåda som helst. Brukar du behöva trixa och krångla för att få plats med alla stekpannor och kastruller i skåpet samtidigt som el-vispen, brödrosten och juicepressen också ska in i samma skåp så är en stekpanna med avtagbart handtag en alldeles utmärkt lösning för att få lite extra plats. 

Det finns få saker i köket som uppskattas så mycket som smarta och praktiska lösningar som underlättar vardagen lite extra. Självklart behöver det vara bra kvalité på grejerna, det är ju ändå A och O för att lyckas i köket, men kan man kombinera det med en smart lösning så är det naturligtvis ännu bättre. Stekpannor är sällan speciellt smidiga om man inte använder en av dom minsta varianterna, men då är det istället väldigt begränsat hur mycket mat som går att tillaga på en och samma gång. Att använda sig av en stekpanna med löstagbart handtag gör att stekpannan direkt blir betydligt smidigare oavsett storlek. 

Bor du litet eller bara har begränsat utrymme i köket är det här ett praktiskt val som löser många vardagsproblem. Du behöver inte bygga om köket för att få mer förvaring, det går att anpassa produkterna du använder istället så kommer du få betydligt mer plats till annat. 

2. Får enkelt plats i ugnen

Ett annat ställe där det sällan är överflöd med plats är i ugnen. Att steka på och ge maten lite yta på spisen och sedan ställa in allt direkt i ugnen är ett väldigt smidigt sätt att laga mat på. Problemet är dock ibland att stekpannan är lite för stor för ungen och man måste vrida och pussla med stekpanna för att den ska få plats och brännskadan på tummen kommer som ett brev på posten. Med ett avtagbart handtag på stekpannan slipper man diverse brännskador och det är bara placera pannan mitt i ugnen, plocka bort handtaget och stänga luckan. Smart va? 

Förutom att man slipper bränna sig så tar pannan betydligt mindre plats vilket gör att det ibland går att få in fler stekpannor i ugnen samtidigt, beroende på storlek på panna och ugn. Det gör att användningsområdena utökas och ger dig fler möjligheter hur du vill tillaga din mat. 

3. Tar mindre plats vid matbordet 

Att ställa fram en rykande het stekpanna med god mat i på bordet är alltid uppskattat, problemet är dock att den inte alltid får plats så man får gå och ta maten från spisen istället. Det är förhoppningsvis ett problem du slipper med en stekpanna med löstagbart handtag. Stekpannan blir betydligt mindre och liknar mer en stor tallrik vilket gör att det oftast går att hitta lite plats så den kan vara med vid bordet istället. Det blir helt klart trevligare så! 

4. Perfekt till resan

Ytterligare en praktisk sak med stekpannor med avtagbart handtag är om du vill ta med dig din stekpanna på resan. Att packa ner en fullstor stekpanna är inte det allra smidigare. Kanske ska du ut och vandra, åka till sommarstugan eller har hyrt en stuga någonstans där du är osäker på vad som finns, då är det inte helt dumt att enkelt kunna packa ner stekpannan utan att den tar allt för mycket plats.

Ta av handtaget med ett klick

Oroar du dig att handtaget ska vara svårt och krångligt att ta bort från stekpannan kan du tänka om. Det är nämligen nästan alltid så att det är en enkel klickfunktion som du sätter av och på handtaget med. Du klickar egentligen bara bort handtaget när du inte behöver det och trycker dit det när du behöver lyfta pannan igen. 

Konstruktionen är gjord för att vara praktisk och enkel, det ska gå snabbt att ta bort och sätta tillbaka handtaget så du behöver varken skruva eller vara ingenjör för att få det att fungera. 

Vi hoppas du hittar någon riktigt bra stekpanna här som passar dig och läs gärna mer om andra typer av pannor här på sidan.