Bästa Saft- och Bärpress 2024 (Bäst i Test)

Sommaren är här och trädgårdarna kryllar snart av bär och frukt. Vad passar då bättre än att ta vara på naturens gåvor och pressa egen saft? Med en saft- och bärpress kan du enkelt förvandla din skörd till ljuvliga drycker som bevarar sommarens smaker långt in på hösten och vintern.

Saftpress & Bärpress – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Saft/Bärpress Starke Else

 Perfekt för att framställa saft, juice, sylt och gelé från rå och kokt frukt.

Grouw Frukt- och bärpress 18 liter

Effektiv press till frukt och bär. Kapacitet 18 liter.

Varför ska du skaffa en saft- och bärpress?

Att pressa egen saft är inte bara roligt och smakfullt, det är också ett fantastiskt sätt att ta vara på överskottet från trädgården. Tänk dig doften av nypressad äppelsaft eller den intensiva smaken av hemgjord vinbärssaft – helt utan tillsatser och onödigt socker. Med en egen press kan du experimentera med olika kombinationer och skapa unika smaker som passar just din familj.

Läs också: Bästa ismaskin

Så funkar en saft- och bärpress

En saft- och bärpress är enklare att använda än du kanske tror. De flesta modeller består av en behållare där du lägger dina bär eller frukt, en press som du skruvar ner för att utvinna saften, och en uppsamlingsskål. Det finns både manuella och elektriska varianter, så du kan välja den som passar dig bäst.

Mer än bara saft

Din saft- och bärpress kan användas till mer än bara drycker. Prova att göra egen fruktsås till desserten, eller varför inte pressa grönsaker för nyttiga shots? Möjligheterna är oändliga!

Att skaffa en saft- och bärpress är ett steg mot ett mer hållbart och smakfullt liv. Du får inte bara njuta av hemgjorda drycker, utan också glädjen i att ta vara på naturens överflöd. Så plocka fram korgen, ge dig ut i trädgården och börja pressa – din egen saftbar väntar!

Frågor & Svar

Vilken är den bästa saft- och bärpressen?

Den bästa saft- och bärpressen tycker vi är Westmark Starke Else. Det är en komplett bärpress som är enkel att använda och montera. Pressen har även en påtryckare för säker fyllning.

Vad kostar en saft och bärpress?

En bär- och saftpress kostar mellan 1000 kronor och 3000 kronor eller mer.