Bästa Pajformen 2024 (Bäst i Test)

Är du på jakt efter en riktigt bra pajform har du hittat rätt. Här visar vi några bra pajformar i olika storlekar, material och prisklasser.

Pajformar – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Pajform löstagbar botten

Pajform med löstagbar botten från De Buyer.

Pajform Stengods 28 cm

Med en klassisk form och en levande färg.

Provence Pajform svart

Stor klassisk pajform från Gerbera i stengods.

Pillivuyt Pajform

Finns i flera storlekar.

Staub Pajform 24 cm

Med vacker och funktionell emaljyta.

Lodge Bakeware Pajform

Klassisk pajform i gjutjärn.

Hitta rätt pajform för dina behov

När du väljer pajform finns det några saker att tänka på. Fundera först på vilket material du föredrar baserat på fördelarna ovan. Sedan bör du tänka på storleken – ska det vara en liten pajform för några få portioner eller en stor för hela familjen?

Formen och designen kan också vara värt att fundera över. De klassiska runda formarna är populära, men det finns också rektangulära och hjärtformade alternativ om du vill ge dina bakverk en personlig touch.

Läs också: Bästa skinnförklädet

Pajformen – en mångsidig mästare

Pajformen är en riktig mästare på att skapa allt från klassiska pajer till mer ovanliga bakverk. Förutom de älskade äppelpajerna, pumpapajerna och cheesecakesen kan du använda pajformen till quicher, pajer, galetter och till och med pizza.

För de söta bakverken är pajformen perfekt för fruktpajer, marängbottnar, chokladpajer och mycket mer. Du kan också använda den till crème brûlée, flan och andra läckra desserter.

När det gäller andra bakverk kan du baka grönsakspajer, köttpajer, salladspajer och till och med bröd i pajform. En rustik pajformad paj eller en pajformad brödskulptur blir både vackra och goda.

Frågor & Svar

Vilken är den bästa pajformen?

Den bästa pajformen tycker vi är Air System de Buyer. Det är en klassisk pajform med löstagbar botten som passar alla olika typer av pajbakning. Pajformen har en diameter på 28 cm och tål maskindisk.

Vad kostar en pajform?

Pajformar kostar allt mellan 150 kronor och 1000 kronor beroende på storlek och tillverkare.