Bästa Grogglasen 2024 (Bäst i Test)

Är du på jakt efter ett par nya grogglas har du kommit rätt.
Här visar vi några grogglas i olika storlek, design och prisklass.

Grogglas – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Orrefors City Highball

Modern klassiker med robust och elegant känsla.

Grogglas från Ljungbyglas

Passar till både drinkar och vatten. Transparent miljökristall.

Riedel Highball-glas från Drink Specific

Markering vid 6 cl. Perfekt till bland annat Tom Collins.

Peak Highball 37 cl Orrefors

Snygga grogglas i 4-pack skapat av Martti Rytkönens.

Crispy Highballglas 37 cl

Från Frederik Baggers Crispy-kollektion.

Bar Tumbler Longdrink Fire

Longdrink Fire Drinkglas från Riedel.

Grogglas med speciella egenskaper

Det finns många olika typer av grogglas för dig att välja bland. Varje glas har sin egen stil och är designat för specifika drinkar.

En del glas har speciella egenskaper, som att hålla drycken kall eller lyfta smaken extra. Oavsett om du gillar att experimentera med drinkar ocg groggar eller med mer vanliga drycker är det viktigt att välja rätt sorts glas. Det gör att du kan uppleva din favoritgroggpå bästa sätt.

Läs också: Bästa konjakskuporna

Grogglas med rätt form och storlek

Att välja rätt grogglas handlar om mer än bara utseendet. Glasets form och storlek påverkar hur drycken smakar och känns. Vissa glas lyfter fram speciella smaker, medan andra gör det lättare att hantera glaset.

Vilket glas man väljer beror också på dryckens behov. Små glas kan fokusera smaker bättre. Större glas ger plats för is eller dekorationer. Glaset bör matcha med drycken för bästa känsla.

Formen av glaset påverkar också hur det ligger i handen. Ett välformat glas gör det enklare och skönare att njuta av innehållet. Runda former är oftast mer behagliga än skarpa kanter.

Tips för att matcha grogglas med drycker

Att välja rätt grogglas för en viss dryck är en konst i sig. Glasets form, storlek och material bör matcha dryckens smaker, texturer och temperatur. Detta kommer att göra smaken bättre. 

Du bör välja glas baserat på dryckens stil och karaktär. Till exempel funkar ett highball-glas perfekt med tom collins. Och ett tumbler-glas passar bäst för whisky on the rocks. Det lyfter upp aromen och känslan av drycken.

Glasets storlek spelar också roll. Ett stort glas kan få drycken att svalna för snabbt. Ett för litet glas rymmer inte tillräckligt. Välj ett glas som passar din drink eller grogg.

Frågor & Svar

Vilka är de bästa grogglasen?

De bästa grogglasen tycker vi är Orrefors City Highballglas. Det är ett klassikt, robust glas med elegant känsla. Glaset passar lika bra till groggar som drinkar och tillhör en snygg kollektion från Orrefors så det går att kombinera med andra liknande produkter.

Vad kostar grogglas?

Grogglas kostar mellan ca 50 kronor och 300 kronor per glas.