Bästa Äggdelare 2024 (Bäst i Test)

Äggdelaren är en klassisk kompis som hör hemma på de flesta frukostbord. I all sin enkelhet är det ett fantastiskt hjälpmedel för att skiva sina ägg.
Här har vi samlat några bra äggdelare och äggklyftare att välja på.

Äggskivare – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Exxent Äggskivare

Klassisk äggskivare i rostfritt stål.

Westmark Duplex Äggdelare

Äggdelare i klassisk design.

OXO Äggskärare

Äggskärare med non-slipp fötter.

Äggskärare från Fiskars

Vit äggskärare från klassiska Fiskars.

Äggklyftare från Gastromax

Svart äggdelare/klyftare från Gastromax.

Äggklyftare

Äggklyftare som ger dig 6 lika stora klyftor.

Fördelar med äggdelaren

Okej, låt oss snacka om äggdelare. Här är några fördelar med den och varför alla bör ha en hemma. 

Sparar tid som bara den

Ärligt talat, vem orkar stå och fippla med en kniv för att skära perfekta äggskivor? Med en äggdelare fixar du det på nolltid. Tryck ner, och vips så har du jämna skivor. Det är särskilt najs när du ska göra en stor sallad eller ha som smörgåspålägg.

Snyggare resultat utan ansträngning

Med en äggdelare får du snygga, jämna skivor varje gång. Det gör faktiskt skillnad när du vill impa lite extra med din presentation.

Superenkel att använda

Du behöver verkligen inte vara någon mästerkock för att använda en äggdelare. Lägg i ägget, tryck ner, klart. Så enkelt är det. Och det bästa? De flesta kan du göra rent i diskmaskinen efteråt. Skönt att slippa stå och diska för hand.

Läs också: Bästa äggklockan

Användbar till mer än ägg

Här kommer en kul grej – äggdelare är inte bara för ägg! Det finns massor av andra grejer du kan använda den till. Kolla in det här:

Fixa fruktskivor på nolltid

Prova att skiva jordgubbar eller kiwi med din äggdelare nästa gång. Det går supersnabbt och du får perfekta skivor till din fruktsallad eller som dekoration på en tårta. Snyggt och smidigt!

Svampskivning utan trassel

Svamp kan vara lite knepig att skära, men med en äggdelare blir det busenkelt. Perfekt när du ska göra pizza eller en god svampsås.

Mozzarella utan kladd

Färsk mozzarella är ju supergott, men kan vara lite kladdigt att skära. Med äggdelaren får du fina skivor utan att osten faller sönder. 

Kokta grönsaker på ett kick

Testa att skiva kokta potatisar eller morötter med äggdelaren. Det blir jämna, fina skivor som passar perfekt i en gratäng eller potatissallad.

Frågor & Svar

Vilken är den bästa äggdelaren?

Den bästa äggdelaren tycker vi är Exxent äggskärare. Det är en klassisk äggdelare som ger dig exakt lika stora skivor. Äggdelaren är tillverkad i rostfritt stål.

Vilken är den bästa äggklyftaren?

Äggklyftaren från Comumbus tycker vi är det bästa alternativet. Den delar 6 stycken likadan skivor av ditt hårdkokta ägg.

Vad kostar äggskärare?

Äggskärare kostar mellan 50 kronor – 350 kronor beroende på material, storlek och tillverkare.