Traktörpanna SCANPAN

Traktörpannor från den danska tillverkaren SCANPAN är några av dom bästa och populäraste traktörpannorna på marknaden just nu. Du hittar här massor av traktörpannor från SCANPAN men vi berättar också mer vilka SCANPAN är, hur du tar hand om traktörpannan på bästa sätt och andra tips som är bra att veta.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Traktörpanna scanpan – utvalda favoriter

HaptIQ Traktörpanna, 28 cm

Scanpan CTX med lock, 32 cm

TechnIQ Traktörpanna, 30 cm

Scanpan Classic, 28 cm

Maitre D kopparpanna, 26 cm

Scanpan Impact med lock, 28 cm

Scanpan CTX med lock, 28 cm

Scanpan Fusion Traktörpanna, 26 cm

Traktörpannor från SCANPAN

Traktörpannorna från SCANPAN tillverkas uteslutande i rostfritt stål och/eller aluminium. Traktörpannorna har en non stick-beläggning vilket gör att maten inte bränner fast så lätt i pannan och går smidigt att göra rent. Traktörpannorna från SCANPAN är i dom lite större varianterna 26 cm – 32 cm och det finns varianter både med- och utan lock. Fler traktörpannor med lock hittar du här.

Alla pannor har tack vare en praktiskt kärna av aluminium en bra värmefördelning och tål att användas i ugn upp till ett givet gradantal. Kanterna är lagom höga och det går alldeles utmärkt att tillaga alla typer av såsiga maträtter i pannorna. 

SCANPAN:s traktörpannor har egentligen alla egenskaper en bra traktörpanna bör ha. På flera av deras serier av pannor finns det även andra små finesser som förenklar matlagning i köket. Droppfria kanter och en praktiskt måttskala är exempel på sådana finesser som underlättar matlagning. 

TechnIQ

TechnIQ är en mycket populär serie av stek- och traktörpannor från SCANPAN som har tagits fram tillsammans med erfarna kockar som bidragit med sina kunskaper och önskemål får att få till den perfekta panna. En del av TechnIQ-seriens popularitet står den patenterade Stratanium+ beläggningen för som gör att traktörpannan får en grov yta (likt en gjutjärnspanna) men samtidigt bibehåller egenskaperna som en klassisk non stick-beläggning ger. Det är med andra ord en väldigt lätthanterlig panna vad gäller både tillagning och rengöring så vi förstår varför just denna serie blivit extra populär bland användare.

Bra värmefördelning

Ugnståliga

Non stick-beläggning

Vilka är SCANPAN?

SCANPAN är en dansk tillverkare av köksprodukter som enligt dom själva tillverkar alla sin produkter i 100% återvunnet aluminium. Dom var även världens första tillverkare av hållbara och PFOA-fria köksprodukter på marknaden. Något som företaget naturligtvis är väldigt stolta över. 

SCANPAN har funnits sedan 1956 och har alltid jobbat med hållbara produkter anpassade för hemmakocken. Genom en kombination av högteknologi och gediget hantverk ger dom alla vardagskockar traktörpannor, kastruller och andra typer av köksredskap hållbara, lättanvända och praktiska produkter i världsklass. 

Tillverkningen av SCANPAN:s non-stick pannor är av högsta kvalité och varje pannan passerar händerna på medarbetare minst åtta gånger där den behandlas och inspekteras noga innan den lämnar fabriken. Detta för att säkerställa högsta kvalité. Alla produkter från SCANPAN har även en viss livstidsgaranti. 

SCANPAN är en förkortning av “Scandinavian Pan”.

Användning och skötsel

För att din traktörpanna ska ha bästa möjliga förutsättningar att hålla under en lång tid framöver så ger SCANPAN själva några skötselråd som är bra att förhålla sig till både före-, under- och efter användning. Vi går igenom dom här så du vet hur du ska behandla din pannan på bästa sätt. 

Före användning ska alla etiketter plockas bort och pannan göras rent i varmt vatten och tvål. Använd inte någon typ av kemikalisk spray då det kan förstöra non stick-beläggningen. Ibland kan även vissa delar behöva monteras manuellt innan användning, exempelvis knoppen på locket. All instruktion står i medföljande instruktionsbok. 

Under användning av traktörpannan rekommenderas att värma upp den på medeltemperatur för att dels uppnå bästa värmefördelning och dels för att spara energi. Dessutom behöver du inte tillsätta något matfett utan non stick-beläggningen gör att ingenting bränner fast i pannan. Om du däremot använder pannan på väldigt hög värme är det bra att tillsätta någon form av olja för bästa resultat. 

Efter användning ska pannan alltid göras rent med varmt vatten och tvål, det går även bra att använda en tvättsvamp till hjälp. Det är viktigt att se till så det inte är blir kvar några mat- eller fettrester i pannan då det kan brännas in i pannan vid nästa användning. Torka sedan av traktörpannan så den blir torr. För att undvika repor rekommenderar SCANPAN att man inte staplar pannorna direkt på varandra utan har något typ av avdelningsskydd mellan pannorna.

Sammanfattning

SCANPAN är den danska tillverkaren av köksprodukter som varit aktiv sedan år 1956. SCANPAN har några av dom absolut populäraste traktörpannorna på marknaden där deras serie TechnIQ är en favorit för många hemmakockar. Tillverkningen sker av 100% återvunnet aluminium och företaget jobbar väldigt mycket för hållbara produkter. 

SCANPAN:s traktörpannor är väldigt lättanvända mycket tack vare den fantastiska non stick-beläggningen som gör att både tillagning och rengöring är väldigt smidigt. Pannorna är av högsta kvalité och undersöks noga av medarbetarna innan dom lämnar fabriken. 

Köper du en traktörpanna från SCANPAN kommer du definitivt få en traktörpanna i toppklass som är framtagen av proffs men anpassad för vardagskocken. Om du frågar SCANPAN ska matlagning vara glädje, inte ett jobb. 

Läs mer på www.scanpan.com