Bästa Lökhackaren: Bäst i Test (2024)

Med en lökhackare kommer du inte bara spara massor av tid, du kommer även kunna hacka lök tårfri och perfekta små tärningar.
Har du väl testat en lökhackare klarar du dig inte utan!
Här visar vi några bra lökhackare i olika material, storlek och prisklass.

Lökhackare – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Lökhackare m. uppsamlare

Lyxig lökhackare med praktisk uppsamlare.

Klassisk lökhackare

Klassisk lökhackare.
Uppsamlare finns som tillägg.

Minihackare

Minihackare med dubbelsidiga blad.

Food Chopper

Food Chopper – perfekt för alla vardagshackare.

OXO minihackare

Minihackare från OXO som rymmer 250 ml.

Lökhackare Emerio

Lökhackare med tillbehör för vispning.

Fördelar med lökhackare

Att använda en lökhackare i köket erbjuder flera fördelar jämfört med att skära lök med en vanlig kniv.
Här är de mest framträdande fördelarna:

Tårfi hackning: En av de främsta fördelarna med en lökhackare är att den minimerar risken för tårfyllda ögon och oönskad löklukt på händerna.

Tidsbesparing: Med en lökhackare kan du hacka lök mycket snabbare än med en kniv. Detta innebär att du kan spendera mindre tid på förberedelser och mer tid på andra aktiviteter.

Enhetlig Hackning: Lökhackaren säkerställer att löken alltid hackas jämnt, vilket är perfekt för en jämn smak och konsistens i dina maträtter.

Ökad Säkerhet: De flesta lökhackare är utformade med säkerhet i åtanke. De minskar risken för skador genom att hålla dina fingrar borta från de vassa bladen.

Olika alternativ att välja på

Plastbehållare med Knivblad: Placera löken i behållaren och tryck på en knapp för att hacka löken till små bitar. Ju fler gånger du trycker, desto mindre blir bitarna.

Metallram med Knivar: Lägg löken på en metallram och tryck ner. Löken tärnas och samlas i en behållare under.

Lökhackare med Snöre: Placera löken i en behållare och dra i ett snöre fäst vid ett handtag. Knivarna roterar och hackar löken effektivt. Ju fler gånger du drar, desto finare blir bitarna.

Manuella vs. Elektriska Lökhackare

Manuella Lökhackare: Dessa är kompakta, budgetvänliga och enkla att använda. Perfekta för små kök, men kräver mer fysisk ansträngning och tid.

Elektriska Lökhackare: Dessa är dyrare men mycket snabbare och kräver minimal ansträngning. Idealisk för snabb och effektiv hackning, men de tar upp mer utrymme och behöver el.

Hacka mer än bara lök

Här är några exempel på vad du också kan hacka med en lökhackare:

Örter: Färska örter som persilja, basilika och koriander hackas enkelt med en lökhackare. Se till att skölja och torka örterna noggrant innan du hackar dem.

Grönsaker: Grönsaker som morötter, paprika och selleri kan också bearbetas i en lökhackare. Skär dem i mindre bitar innan du lägger dem i hackaren för bästa resultat.

Nötter: Nötter som mandlar, hasselnötter och valnötter kan hackas för att göra mandelmjöl eller hasselnötskräm. Lökhackaren hanterar dessa hårda ingredienser med lätthet.

Frukt: Frukter som äpplen, päron och kiwi kan hackas i lökhackaren för att skapa små bitar perfekta för snacks eller sallader.

Frågor & Svar

Vilken är den bästa lökhackaren?

Den pizzaspaden vi ger bäst i test är spaden från Gourmetstål med extra långt handtag.

Vad kostar en lökhackare?

Lökhackare kan skilja sig en del åt i pris men generellt kostar den mellan 99 kr – 399 kr.