Kastrullset bäst i test 2024 – Hitta bästa kastrullsetet för dig!

Vilket kastrullset är bäst i test, vad är bra att tänka på och vilka är fördelarna med kastrullset mot att köpa varje kastrull var för sig. Det är några av punkterna vi tar upp här samt visar våra 4 favoriter när det kommer till gryt- och kastrullset. 

grytset-mat

Inlägget innehåller annonslänkar.

Bästa kastrullset 2024

kastrullset-5-delar

Kastrullset 5 delar

kastrullset-anders-petter

Kastrullset 3 delar

de-buyer-kastrullset

Kastrullset 4 delar

Kastrullset 3 delar

Kastrullset bäst i test – Våra 4 favoriter

WMF kastrullset är en toppsäljare och ett komplett grytset i 5 delar. Här går ingen viktig kastrull förlorad utan de är fem kastruller i de populäraste storlekarna. WMF är en tysk tillverkare som levererat köksprodukter av högsta kvalité sedan 1853. 

Grytsetet som är tillverkat i rostfritt stål är mycket tåligt mot repor och har ett hållbart och slitstarkt material. Kastrullerna fungerar på alla olika typer av värmekällor, inklusive induktionshäll. Det som medföljer i setet är:
Hög gryta, 16 cm i diameter, 1.9 liter med glaslock
Låg gryta, 20 cm i diameter, 2.5 liter med glaslock
Hög gryta, 20 cm i diameter, 3.3 liter med glaslock
Hög gryta, 24 cm i diameter, 5.7 liter med glaslock
Kastrull, 16 cm i diameter, 1.4 liter.

Kastrullsetet har fått fler än 300 recensioner från tidigare köpare där snittbetyget landar på hela 4.8/5.

Stiligt kastrull- och grytset från älskavärda Anders Petters serie Stenfors. För dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda är det här ett set du bör kika närmare på. 

I rostfritt 18/10 stål kan du räkna med att dessa kastruller kommer att hänga i många år framöver. Ergonomiska handtag som gör att kastrullerna ligger skönt i handen både vid matlagning och lyft. Kastrullens botten består av en aluminiumkärna vilket gör att värmen fördelas jämnt och effektivt. Du kan använda kastrullerna på alla olika värmekällor.

Med över 45 recensioner och ett snittbetyg kring 4.7/5 är detta kastrullset från Anders Petter en mycket uppskattat produkt som lever upp till alla förväntningar.

De Buyer – den välkända och professionella franska tillverkaren av högkvalitativa köksprodukter har här ett grytset som passar både nybörjare och proffs. I enkel och stilren design kommer dessa kastruller pryda både köket, spisen och matbordet.

Två grytor, en kastrull och en sauteuse samt tillhörande lock medföljer i detta robusta och slitstarka grytset. En tjock botten gör att värmen fördelas perfekt i kastrullerna och de rostfria stålet som kastrullerna är tillverkade av fungerar lika bra på induktion som andra värmekällor.

Ca 15 recensioner har givit detta grytset ett snittbetyg på 4.5/5 vilket får anses som ett mycket bra betyg av tidigare köpare.

Har du sett något snyggare kastrullset? Vargen & Thor har här tagit fram ett set som är lika mycket en inredningsdetalj i köket som användbara köksprodukter. I stilig koppar passar dessa kastruller lika bra i det rustika- som moderna köket.

Grytan Miranda på 4 liter, kastrullen Vera på 4 liter och traktörpannan Modell Y ingår i Vargen & Thors kastrullset i koppar. Insidan är av borstat rostfritt stål vilket gör att produkterna är mycket slitstarka och tåliga samt att ingen mat bränner fast. Värmesäkra handtag och användbara lock ingår också vilket gör setet komplett.

Varför ska man ha ett kastrullset?

Det finns flera bra fördelar med ett kastrullset jämfört med att köpa kastruller och stekpannor separat. En av fördelarna är att man likadana kastruller som är tillverkade för att kunna staplas på varandra. Det spar mycket plats och gör det även lättare om man behöver flytta flera kastruller från en plats till en annan. 

En annan sak som är bra med kastrullset är att de matchar snyggt och kan med fördel ställas fram på bordet utan att dukningen blir att kännas rörig. Har du kastruller i samma färg och design behövs maten sällan läggas upp på uppläggningsfat för att få till en fin dukning. 

Kastrullset är även ekonomiskt bra då man brukar få väldigt mycket för pengarna. Att köpa motsvarande kastruller och stekpannor separat skulle bli betydligt dyrare.

Vilken kastrull passar dig bäst? Läs mer här.

kastrullseet-bild

LÄS OCKSÅ: BÄSTA BRÖDROST

Bra att tänka på när du letar kastrullset

Det finns mycket olika kastrullset på marknaden idag och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. Det bästa kastrullset för dig behöver inte vara det bästa för någon annan. Här är i alla fall några saker som är bra att tänka på när du ska investera i ett nytt kastrullset. 

Antal och storlek

Bestäm innan hur många kastruller + eventuell stekpanna du behöver. Det blir lättare att sålla bland alla kastrullset online vilket gör valet betydligt enklare. Bestäm även vilken storlek du önskar ha på kastrullerna. Är du van att använda en kastrull på 24 cm är det bra om setet innehåller en sådan osv. 

Innehåll 

Vad ingår i kastrullsetet? Är det endast kastruller eller följer det även med en stekpanna och kamske en sauteuse? Kastrullkit är utformade på lite olika vis. Behöver du även en stekpanna så finns det kastrullkit där stekpannor ingår. 

Material 

Materialet på kastrullerna kan dels påverka matlagningen, men även om de fungerar på induktionshäll eller inte. Att laga mat i rostfritt stål kan skilja sig väldigt mycket från exempelvis gjutjärn. Det är också så att kastrullerna måste ha en magnetisk botten för att kunna användas på induktion. Var noga med materialet så det både passar dig och din spis. 

Pris

Priset kan skilja ganska mycket ifrån de billigaste kastrullseten till de dyraste. Men det kan också kvaliteten göra. Vill du ha riktigt proffsiga kokkärl och stekpannor så kommer du behöva gå upp lite grann i pris. Är det däremot så att matlagning inte är din favoritsyssla och du bara behöver något för att kunna slänga ihop en stroganoff så fungerar de billigare varianterna alldeles utmärkt.

Billigt kastrullset – perfekt när man ska flytta hemifrån

Är det snart dags att flytta hemifrån och bli vuxen på riktigt? Isåfall behövs självklart köksskåpen fyllas upp ordentligt och vad passar inte då bättre än ett billigt kastrullset? 

De billiga kastrullseten låter dig dels få en bra grund att börja med. En liten kastrull, en stor kastrull, stekpanna osv. Men det är också ekonomiskt samtidigt som det ger dig en möjlighet att testa dig fram. 

Det är inte alls säkert att exempelvis rostfritt stål är din grej. Du kanske hellre tillagar din mat i gjutjärnspannor. Just därför är det bra att börja med lite billigare kastruller och stekpannor om du inte är van för att hitta de kokkärlen som du trivs med. 

På sikt är det förstås bättre att investera i rejäla kastruller och stekpannor för det är precis som med allt annat – man får vad man betalar för. 

Men som ett “första gångs”-kit fungerar ett billigt kastrullset alldeles utmärkt. Det fyller upp skåpen, är helt okej att använda och ger dig möjlighet att känna dig fram för att bli en riktig mästerkock tillslut.

Vanliga frågor och svar

Vilket kastrullset är bäst?

Det bästa kastrullsetet just nu tycker vi helt klart är WMF kastrullset i 5 delar. Ett oerhört omtyckt kastrullset med höga betyg från fler än 300 tidigare köpare vilket indikerar på kastrullsetets höga kvalité. Dessutom är det väldigt prisvärt och en bra variation på kastrullerna.

Vad kostar ett kastrullset?

Priset på kastrullset kan variera väldigt mycket beroende på antal, storlek, kvalité och design. Det finns väldigt billiga kastrullset men också dyra alternativ. De billigaste kastrullseten ligger kring 500 kronor medan de dyraste kan kosta upp mot 3.000 kronor.

Vilka kastruller bör ingå i ett set?

Som standard bör det alltid finnas en stor kastrull och en liten kastrull. Den lilla kastrullen bör vara kring 16-18 cm medans den stora kastrullen bör ha standardmåttet på 24 cm. Det finns så klart inget rätt eller fel men dessa två kastruller är de som används mest av de allra flesta.