25 fina julklappar till köket 2024

julklapp-matinresserad

Inlägget innehåller annonslänkar.

Är du på jakt efter julklapp till köket 2024 så har du hittat rätt! Här har vi listat 25 fina julklappar till köket du inte får missa. Du hittar allt från köksredskap, köksmaskiner, porslin och textil. Allt som behövs för ett riktigt trivsamt kök helt enkelt. 

25 julklappar till köket 2024

1. Mayflower set – 4 delar + köksredskap

Ett komplett kit med alla delar som behövs för att tillaga en riktiga brakmiddag! Nya köksredskap passar lika bra till den rutinerade hemmakocken som till den som snart ska flytta hemifrån. 

2. Mortel Skeppshult

Denna stiliga mortel i gjutjärn från den svenska tillverkaren Skeppshult är en lika snygg inredningsdetalj som användbar i köket. 

3. Självvattnande örtkruka

En självvattnande örtkruka är en perfekt julklapp till köket för den som inte vill greja för mycket med vattning men samtidigt alltid ha färska örter hemma. Fyll bara på krukan då och då så delar den upp vattning själv. Skönt!

4. Stilren kolsyremaskin

Äntligen har det börja kommit lite finare kolsyremaskiner med designtänk. Denna kolsyremaskin som finns i flera olika färger kan man mer än gärna låta stå framme och stoltsera i köket.

5. Handduk/Trasa set 

Ett set med kökshanduk och trasa som passar alla olika stilar och kök. Handdukar och trasor går alltid åt men det är sällan vi förnyar oss med just dessa saker. Kul julklapp till köket!

6. Linneduk Sunshine från HIMLA

Tidlös linneduk från HIMLA som ger ett lugnt och mjukt intryck i hemmet. Väldigt lätt att sköta om då då duken inte behöver strykas. 

7. Salladsskål + skärbräda

Smart salladsskål med lock där locket även går att använda som skär- eller serveringsbräda. En smart lösning där en produkt ger flera funktioner. 

8. Snygg köksassistent

En snygg köksassistent bör finnas i alla kök! Köksassistenten är väldigt användbar och eftersom den är relativt stor och tung blir den ofta att stå framme, därför är utsidan lika viktig som insidan. Finns i flera färger.

9. Vinluftarkaraff

Låt vinet nå sin fulla potential med hjälp av en vinluftarkaraff. Denna karaff är utformad för att lufta vinet både när den fylls på men också när man häller vinet från karaffen till glaset.

10. Wok gjutjärn-set 

Snyggt och prisvärt wok-set i gjutjärn från Satake. Snart är det ut med julmaten och in med den asiatiska maten istället. Perfekt julklapp till den som älskar thai- eller kinamat.

11. Grytset i 3 delar 

Riktigt läckert grytset i 3 delar från svenska tillverkaren Vargen & Thor. Matlagningen blir så mycket roligare med fina kastruller och stekpannor.

12. Våffelkorgsjärn

Ett våffeljärn äger dom flesta, men ett våffelkorgsjärn är betydligt ovanligare. Kul och udda julklapp till våffelälskaren! 

13. Digital skärbräda

Två skärbrädor, inbyggd timer, våg, knivslip och UV-lampa för desinfektering. Allt detta i en enda skärbräda. Spara både plats och tid med hjälp av den digitala skärbrädan.

14. Kaffeburk i läcker design

Riktigt stilig kaffeburk som gärna får stå framme på köksbänken istället för att gömmas undan i skåpet. Fungerar precis lika bra till vanligt kok- eller bryggkaffe som till kaffekapslar.

15. Airfryer

Att fritera sunt är en stor trend inom matlagningsvärlden. Bort med mycket av oljan och ersätt det med varmluft istället. Det är precis vad Airfryern gör samtidigt som den levererar samma goda resultat.

16. Olja- och vinägerset

Praktiskt och stiligt olja- och vinägerset som är perfekta att låta stå framme på köksbordet. Flaskorna levereras med droppstop så det finns ingen risk för olja eller vinäger på bordet.

17. Uppladdningsbar tvålpump

Hygienisk tvådolsering där man bara behöver sticka in handen under pipen för att få en tvåldosering levererad. Tvålpumpen laddas enkelt upp med hjälp av USB.

18. Skål- och måttbägar-set

Spara massor av plats med detta smarta skål- och måttbägarset. Nu behöver man inte längre leta efter det konstant borttappade decilitermåttet, allt har sin plats.

19. Sous Vide

Ta matlagningen till en helt ny nivå med denna trendiga Sous Vide. Är du på jakt efter en present till någon som gillar matlagning och inte testat Sous Vide är det ett måste.

20. Förkläde Eva Solo

Stiligt förkläde från Eva Solo. Inga fler fläckar på den vita tröjan med detta stora och praktiska förkläde.

21. Gåvoset vas Iittala

Ett gåvoset med vaser från Iittala som passar perfekt på köksbordet eller någon annanstans i hemmet. Snygga, prisvärda och användbara!

22. Grytunderlägg Manhattan

Fina grytunderlägg i en snyggt designad förpackning som hjälper till att ha ordning på grytunderläggen. Välbehövligt i dom flesta hemma.

23. Servispaket 12 delar

Stort och prisvärt servisspaket i 12 delar som är en rolig julklapp till den som behöver förnya sin porslinsamling eller snart ska flytta hemifrån. 

24. Smart vas med bukettstöd

Denna smarta och omtyckta lösning gör vilken bukett som helst fantastisk fin på köksbordet. Med hjälp av inbyggt bukettstöd i vasen kan du själv greja och fixa så blommarna blir precis så som du vill. 

25. Kaffemugg Carolina Gynning

Carolina Gynnings populära motiv på kaffekoppen kommer förgylla morgonkaffet lite extra. Stora och rymliga koppar så man inte behöver springa och fylla på titt som tätt.

Vad är en bra julklapp till köket?

Oavsett om du ger bort en julklapp till köket eller till något helt annat så är alltid dom bästa julklapparna dom som används. Köksredskap, köksmaskiner, inredning, porslin  eller textil – det spelar ingen roll vilken typ av julklapp det är och hur mycket du tänkt till för att hitta något bra om det inte kommer att användas. 

Hur som helst så är några tips på bra julklappar till köket precis det vi nämnde ovan – köksredskap, köksmaskiner, inredning, porslin eller textil. De allra flesta lagar sin egen mat hemma och bra köksredskap kan verkligen underlätta matlagningen och göra tillagningen mycket roligare. Köksmaskiner är till stor hjälp för att både snabba på och göra tillagningen bättre medan inredningen förgyller köket och gör det till en trivsam plats att vara på. Porslinet och textilen i sin tur kan bidra till härliga dukningar och trevliga middagar kring köksbordet. 

Att hitta riktigt bra julklappar till köket kräver lite omtanke men när man väl börjar fundera så finns det faktiskt ett väldigt stort utbud att leta bland. Det gäller bara att komma på den där där perfekta klappen till just den personen som ska få presenten.

Fin inredning och smarta köksredskap – julklappar som alltid uppskattas

Köksmaskiner i all ära, men vill man gå på ett säkert kort vad gäller julklapp till köket skulle vi rekommendera smarta köksredskap eller inredning, det är något som alltid uppskattas! Smarta köksredskap är sådana där köksredskap som alla kanske inte vet om men som är väldigt användbara när de används på rätt sätt. Vi har här ovan exempelvis tipsat om den digitala skärbrädan som är en fantastisk bra lösning för många som har en liten arbetsyta i köket. Här får man flera funktioner i en och samma produkt och behöver inte plocka fram mer än nödvändigt.

Inredning är svårare att tipsa om då nästan alla har olika stilar i köket. Försök fundera på hur det ser ut hemma hos honom eller henne som ska få presenten och matcha stilen så mycket du kan. Vaser, skålar, dukar, bestick eller kanske några fina dricksglas skulle passa.. Inredningsvärlden är mer eller mindre obegränsad så här går det att välja och vraka.

julklapp köket

Kökets stil och storlek är A och O för en lyckad julklapp

Har du någon gång fått en julklapp som du inte vet hur du ska få plats med eller något som inte alls matchar din stil i hemmet? Vi vet i alla fall precis hur det är och det är få saker som är så jobbigt eftersom det är svårt att på riktigt visa uppskattning. 

Ogenomtänkta presenter och julklappar som tar på tok för mycket plats i förhållande till yta eller förvaringsutrymme är inte alls speciellt roligt att få. Detsamma gäller inredning som inte alls passar med den inredningsstil som finns i hemmet. En genomtänkt julklapp till köket är precis tvärtom. 

Det tar inte speciell lång tid, men ägnar man bara några minuter till att fundera på hur det ser ut i köket som julklappen är tänkt för, alternativt rådfrågar någon som har bättre koll, så kommer den med största sannolikhet tas emot väl. Stil och anpassad storlek på kök och julklapp behöver gå hand i hand, det är A och O för en lyckad julklapp. 

Vi hoppas att du fått lite inspiration på vilka olika typer av julklappar som passar köket och hittar du inget som passar här så har vi andra julklappstips inför julen som kanske faller dig bättre i smaken. 

God jul och gott nytt år!