25 fina julklappar till den som älskar bakning 2024

julklapp-matinresserad

Inlägget innehåller annonslänkar.

Är du på jakt efter julklapp till bakningsintresserad 2024 så har du hittat rätt! Här har vi listat 25 fina julklappar till alla som älskar bakning du inte får missa. Du hittar allt från baktillbehör, bakredskap och bakmaskiner. Allt som behövs för att lyckas med bakningen helt enkelt.

25 julklappar till den som gillar bakning 2024

1. Fina bakformar

Fina bakformar älskar alla hemmabagare! Här hittar du massor av fina, roliga och udda bakformar i alla dess former. 

2. Smart brödbakmaskin

Underlätta brödbaket med hjälp av denna smarta brödbakmaskin. Fyll maskinen med ingredienser så fixar den degen och baket själv. Det har aldrig varit enklare att få nybakt bröd på morgonen!

3. Bak- och pizzastål

Växla mellan gott hembakat bröd och fantastiska hemmagjorda pizzor! Ett bak- och pizzastål är enkelt att använda i ugnen och ger helt otroliga resultat. 

4. Elvisp i snygg design

Alla hemmabagare behöver en elvisp och varför inte en snygg designad elvisp från SMEG. Bakningen blir mycket roligare med bra och fina bakredskap! 

5. 3 rostfria bunkar med lock

Tre praktiska bunkar från Nordwik i rostfritt stål med tillhörande lock. Måttskala på insidan, hällpip och silikon i botten så bunkarna står stadigt på köksbänken.

6. Stor bakmatta med mått

Stor bakmatta med mått är perfekt till pepparkaksbaket eller annan typ av bakning. Bra hjälpmedel för att inte mjöla ner hela köket eller att degen ska fastna i skärbrädan.

7. Presentkit till paj- och tårtbakning

Stiligt presentkit till paj- och tårtbakning. Kul att ge bort i julklapp till alla bakningsintresserade.

8. Snygg köksassistent

En köksassistent är kanske det bästa bakredskapet som finns! Köksassistenten hjälper till att göra degen helt perfekt medan hemmabagaren förbereder annat.

9. Bakbok för receptsamling

Digitalisering i all ära men ibland är det bästa papper och penna. Samla alla favoritrecept i en bakbok som är enkel att ta fram när det är dags för bakning. 

10. Kavel Non-Stick

Ingen mer kladdig deg som fastnar runt kaveln. Med denna non-stick kavel från Patisse kommer kavlingen gå lättare än någonsin.

11. Bakset 7 delar

En rolig julklapp till alla bakningsintresserade är ett stort bakset i 7 delar där man får många nya baktillbehör på en och samma gång. 

12. Våffelkorgsjärn

Ett våffelkorgsjärn är en lite udda och rolig present till alla bak- och matintresserade. Alla älskar våfflor!

13. Kakstämplar i 3 delar 

Gör fina kakor med hjälp av 3 olika kakstämplar Nordic Ware. Goda och fina kakor, finns det nå bättre?

14. Skärbräda med låda

Smart skärbräda med tillhörande låda undertill så det går att förvara redskap eller andra baktillbehör utan att det tar plats på köksbänken.

15. Bakgaller 3 våningar

Praktiskt bakgaller i 3 våningar som de nygräddade kakorna eller bullarna kan vila på. Perfekt julklapp för den med litet utrymme i köket.

16. Mortel från Skeppshult

Riktigt snygg mortel från den populära tillverkaren Skeppshult. Precis lika bra och användbar som en fin inredningsdetalj i köket.

17. Lyxig brödkniv

En bra brödkniv är ett måste för alla brödbagare där ute! Skär upp brödet i fina raka skivor med hjälp av en lyxig brödkniv från Victorinox.

18. Skål- och måttbägar-set

Tre rejäla bunkar med lock är en underskattad julklapp och något som man sällan själv unnar sig att uppdatera. Kul julklapp till alla bak- och matintresserade där ute.

19. Bakbok – Rullrån och tankebrus

Det här är så mycket mer än bara en recpetbok. Detta är boken för den som är glad, ledsen, arg och allt därimellan. Tillsammans med massor av bra recept handlar även boken om hur det är att vara människa.

20. Förkläde Eva Solo

Fint förklädde från Eva Solo som hållar mjölfläckarna borta från skjortan. Passar alla hemmabgare där ute!

21. Stilig brödkorg

Servera morgonbrödet ur en läcker brödkorg från Gefu. Denna ovalformade brödkorg rymmer både baguetter, frallor och andra typer av bröd.

22. Smart degskärare

Dela degen i fem delar åt gången. Med denna smarta degskärare går bakningen fem gånger så snabbt! 

23. Praktisk springform

Springformar går alltid åt och kan användas till så mycket olika typer av bakning. Pajer och sockerkakor för att nämna två exempel.

24. Termometer för bakning

Hitta den där perfekta temperaturen med en termometer för bakning. Låt inte bakverkat stå inne för länge i ugnen så det blir torrt. 

25. Baktillbehör Tyllset 8 delar

Baktillbehör i 8 delar som kommer uppskattas av alla hemmabagare där ute. 

Vad är en bra julklapp till personer gillar att baka?

Att hitta riktigt bra julklappar är inte det lättaste, oavsett vad det är man är ute efter. Personer som gillar att baka uppskattar förmodligen alla typer av bakredskap och baktillbehör, men utbudet är stort och det kan vara svårt att veta vart man ska leta någonstans. För att hitta en bra julklapp till bakningsintresserad; Börja med att försöka fundera på om det är något hemmabagaren saknar eller något som verkligen behöver uppdateras till något nyare. Oftast finns det något tillbehör som funnits med i tiotals år och kanske egentligen hade behövt bytas ut redan för ett par år sedan men som fortfarande hänger med. Där har du en bra julklapp som kommer uppskattas! Något du vet används väldigt mycket men som behöver uppdateras. Kanske är det en gammal bunke, en el-visp som börjar bli slö, en kavel som gnisslar eller skärbrädan som börjar se mindre trevlig ut. 

Bra julklappar är framför allt dom julklappar som kommer att användas, men självklart är det extra kul att försöka hitta en produkt som också är fin och samtidigt lite udda. Något som alla andra inte har eller som kanske egentligen hade varit det självklara, tråkiga valet. Att hitta uppskattade och roliga julklappar till bagare är en konst även om utbudet är stort och det finns mycket att välja på.

Olika typer av bakning

De flesta som älskar att baka gör det oavsett vilken typ av bakning det handlar om, men det finns vissa som endast ägnar sig åt en viss typ av bakning och här gäller det att ha koll på vilken typ av bakning hemmabagaren du är på jakt efter julklapp till gillar. 

Sötsaker eller matrelaterad bakning som exempelvis bröd är väl egentligen dom två stora inriktningarna att förhålla sig till. Många baktillbehör och bakredskap går naturligtvis att använda till båda alternativen så dom går mycket hand i hand men det kan finnas en viss skillnaden. För hemmabagaren som älskar sötsaker är kanske roliga bull- och muffinsformar, spritsar eller tårtbaks-produkter mer uppskattat medan brödbagaren mer föredrar en bakmaskin, snittknivar, brödformar eller varför kanske inte en fin brödkorg att servera brödet i när det är färdigt. 

Som sagt går bakningen mycket hand i hand oavsett vilken typ av bakning man ägnar sig åt. Det ena behöver inte utesluta det andra och visst är det så att dom allra flesta som älskar att baka gillar att växla mellan att baka både bröd och sötsaker.

julklapp köket