Bästa Grillvante & Grillhandske 2024 (Bäst i Test)

Är du grillmästaren där hemma och är på jakt efter ett par nya grillhandskar? Eller letar du kanske efter en present till grillgalningen?
Här visar vi några bra grillhandskar och grillvantar i olika material, storlekar och prisklasser.

 Grillhandskar & Grillvantar – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Höfats TOOLS grillhandskar

Bekväma och säkra att använda.

Ofyr Gloves 2-pack

Tål flytt av brinnande vedträn.

Weber grillhandskar

Bra kvalité och stabilt grepp.

Grillvante vintage

Exklusiv grytvante från Scandinavian Home.

Grillvante Solstickan

Solstickans vadderada grytvante tillverkad i 100% bomull.

Grillvante grå

Home Grillvante Höger från Sabor.

Därför ska du använda grillhandskar eller grillvantar

Grillning är en av sommarens höjdpunkter men det också innebär att hantera höga temperaturer och öppen eld. För att skydda händerna från brännskador och få ett bättre grepp om heta grillredskap, är det viktigt att du använder grillvantar eller grillhandskar. Dessa skyddande tillbehör är utformade för att klara av  höga temperaturer och garantera dig säkerhet i grillningen.

Men grillvantar och grillhandskar handlar inte bara om säkerhet. De ger dig också mer kontroll över grillningen. Med rätt handskar kan du lätt hantera grillgaller, vända kött och flytta kol utan risk att bränna dig. Det innebär både säkrare och roligare grilling!

Läs också: Bästa Grillredskap

Läs också: Bästa elgrillen

Skillanden på grillhandskar & grillvantar

Vanligtvis har grillhandskar längre längd än grillvantar så de tcäker även stora delar av underarmarna . Material som läder eller silikon används ofta för deras konstruktion vilket ger ett bra värmeskydd . Läderhandskar är kända för sin hållbarhet samt värmetålighet medan silikonhandskar erbjuder bättre grepp samtidigt som de är lätta att rengöra.

Grillvantar brukar vara kortare och mer flexibla än grillhandskar vilket gör dem mer bekväm att bära under längre perioder. Sådana material omfattar värmetålig belagd bomull eller syntetiska material som aramidfiber.

Köpguide

Materialet är en utav de mest framstående sakerna att tänka på. Läder är ett populärt material för grillhandskar eftersom det är slitstarkt och tål hög värme. Silikon är också bra, eftersom det ger ett starkt grepp, och också har en bekväm yta som enkelt kan rengöras. Om du använder grillvantar bör du leta efter material såsom bomull med värmetåliga beläggningar eller aramidfibrer.

Kolla alltid på maximal temperatur som handskarna eller vantarna kan klara av. Bästa grillvantarna ska klara av temperatur upp till 300 °C eller mer vilket kommer hjälpa undvika brännmärken när man hanterar varma grillgaller och redskap.

En bra passform är mycket viktig så att du kan hantera din grillning effektivt. De ska inte vara alltför stora eller tighta när det gäller handsken eller vantarna.

Silikonhandskar brukar erbjuda bästa greppet men även läderhandskar har ofta texturerade ytor för bättre grepp. Se till att handskarna eller vantarna har en yta som ger dig ett säkert grepp.

Längden på handskar eller vantar är också viktig. Längre handskar ger bättre skydd för underarmen vilket kan vara särskilt användbart vid hantering av stora grillar eller ugnar . Kortare vantar kan vara mer bekväma och ge bättre fingerfärdighet.

Frågor & Svar

Vilken är den bästa grillhandskarna?

De bästa grillhandskarna tycker vi är Höfats tools grillhandskar. Bekväma och otroligt värmeresisenta samtidigt som de har en snygg design.

Vilken är den bästa grillvanten?

Bästa grillvanten tycker vi är vintage varianten Scandinavian Home. Det är en snygg och exklusiv vante i buffelskinn.