Diskställ Bäst i Test – Hitta Snyggaste Diskstället 2024

Ett diskställ är mer än bara något att torka disken med, det blir en inredningsdetalj i köket vare sig man vill eller inte.
Därför tycker vi det är viktigt att välja både ett praktiskt och användbart alternativ, men också ett snyggt diskställ som smälter in bra med övrig köksinredning. 
Här är några fina alternativ! 

Snygga Diskställ – Våra bästa tips!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Tosca diskställ

Snyggt diskställ med korg.

Shortwave Diskställ

Diskställ i läcker design.

Diskställ kompakt rostfri

Litet rostfritt diskställ.

Utdragbart diskställ

Praktiskt utdragbart diskställ.

Diskställ large

Diskställ i större modell.

Justerbart dränage

Diskställ med justerbart dränage.

Vad är ett diskställ?

Diskstället – den lilla hjälten i köket som de flesta av oss har en relation till. Det är den där ställningen eller racket där vi ställer undan disk och bestick efter en måltid, istället för att låta det bara ligga och skräpa ner på bänken.

Diskställ kan se ut på många olika sätt – vissa är tillverkade av rostfritt stål och ser riktigt snygga ut, medan andra är enklare plastalternativ. Oavsett material och design har de alla samma syfte – att hålla ordning på disken tills den ska diskas.

Läs också: Bästa Diskmedelspump

Välj bästa diskstället för dig

Att hitta det perfekta diskstället kan nästan kännas som en hel vetenskap. Ska du satsa på ett stort, rymligt ställ eller ett mer kompakt alternativ? Rostfritt stål eller plast? Med eller utan avtagbara brickor och korgar?

Frågorna är många, och svaren beror helt på dina behov och preferenser. Om du ofta lagar stora middagar för hela familjen eller har en tendens att låta disken ansamlas, kan ett större diskställ vara vägen att gå. Då slipper du ständigt flytta runt disk för att få plats med mer. Å andra sidan, om du bor ensam eller bara lagar enklare måltider, räcker det kanske med ett mindre och smidigare alternativ.

Materialet är också en viktig faktor att fundera över. Rostfritt stål är slitstarkt och lätt att rengöra, men kostar ofta lite mer. Plast är billigare, men kanske inte lika tåligt på sikt. Och för den naturälskande själen finns det diskställ i trä som ger en varm och mysig känsla i köket.

Därför ska du välja ett snyggt diskställ

Okej, vi fattar att ett diskställ kanske inte är den mest spännande inredningsdetaljen. Men det finns faktiskt all anledning att lägga lite omsorg på valet av diskställ.

Satsa på ett diskställ som är en liten blickfångare! Något i rostfritt stål som skiner fint, eller kanske ett träalternativ med snygga detaljer. Då blir diskstället en liten inredningsdetalj som faktiskt höjer stilen i ditt kök. Och oroa dig inte, du behöver inte tumma på funktionaliteten för att få ett snyggt diskställ.

De flesta moderna modeller har smarta lösningar för att organisera disk, bestick och andra köksredskap. Avtagbara brickor, utdragbara skenor och separata fack – allt för att du ska få både snygg design och praktisk förvaring. 

Frågor & Svar

Vilken är den bästa diskstället?

Det bästa diskstället tycker vi Tosca från Yamazaki. En bra blandingmellan funktion och estetik.

Vilket är det snyggaste diskstället?

Det klassiska diskstället från Joseph Joseph Extend tycker vi är ett diskställ som passar de flesta kök, oavsett stil.

Vad kostar ett diskställ?

Ett diskställ kostar mellan 300 kr – 1.500 kr beroende på hur avancerad variant ma är ute efter.

Finns det olika storlekar?

Ja, diskställ finns i en mängd olika storlekar så det finns något som passar både den lilla och stora familjen.