12 prisvärda och billiga traktörpannor

Är du på jakt efter prisvärda och billiga traktörpannor har du hittat rätt! Vi visar några av marknadens mest prisvärda traktörpannor just nu, varför det kan vara bra med en billig traktörpanna och annan matnyttig information som kan vara bara att veta.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Billiga traktörpannor – max 500 kronor

Skeppshults Traditional, 20 cm.

Skeppshults Professional, 20 cm

Fiskars Traktörpanna, 24 cm

Jamie Oliver Traktörpanna, 25 cm

Anders Petter Traktörpanna, 28 cm

Fiskars Functional Form, 26 cm.

Tefal Start Easy, 24 cm

Garcima Kolstålpanna, 28 cm

GreenPan Traktörpanna, 24 cm

Funktion Traktörpanna, 28 cm

Mauviel Traktörpanna, 25 cm

Traktörpanna med lock, 24 cm.

Vad räknas som en billig traktörpanna?

Det som räknas som en billig traktörpanna brukar vara traktörpannor som kostar max 500 kr. Oftast ligger priset mellan 200kr – 500kr. En billigare traktörpanna behöver absolut inte ge sämre resultat än en dyrare, det finns betydligt dyrare varianter som inte alls ger samma fina resultat som många av dom pannorna med lägre pris ger.

Fördelar med billiga traktörpannor

Fördelarna med en traktörpanna som du inte lagt en hel förmögenhet på är många. Förutom den ekonomiska biten så finns det utrymme att testa sig fram lite. Det finns massor av olika material att ta del av och visst kan det vara svårt att veta vilket material som passar just dig bäst. Här kan du experimentera lite med dom billigare varianterna och hittar du något material du tycker fungerar extra bra så kanske det är läge att investera i ännu mer kvalité vilket tyvärr oftast kostar lite mer. 

Här kan du läsa mer om traktörpannor i materialen gjutjärn, rostfritt stål, koppar och kolstål

Vilka fler fördelar finns det då med att inte betala multum för sin panna? Även om du givetvis måste sköta om din panna oavsett pris så finns det så klart en fördel i att inte alltid behöva vara rädd för att förstöra pannan. Det finns vissa pannor som inte mår bra av maskindisk, några som inte tål alla typer av redskap då dom kan första stekytan och vissa som inte kan användas i ugn. Här är några exempel på “fel” man kan göra då det lätt glöms bort. Det är så klart inte kul att förstöra en panna för flera tusen på grund av sina egna misstag men kostar traktörpannan inte mer än 200-300 kronor så är den ju faktiskt ganska ersättningsbar.

Speglar pris alltid kvalitet?

Är det så att priset alltid speglar kvaliteten på traktörpannorna? Nej, priset behöver inte alltid spegla kvaliteten vad gäller traktörpannor utan det finns riktigt bra traktörpannor för under 500 kr. Det bästa tips vi kan ge när du är på jakt efter en billig traktörpanna och samtidigt vill försäkra dig om att den håller bra kvalité är att läsa omdömen från tidigare köpare. Försök att hitta betyg och omdömen från minst fem-sex personer på samma produkt så du får lite trovärdighet i omdömena. Det kan ju vara så att någon råkat få en defekt vara och ger betyg 1 av 5 även om det skulle vara en topprodukt. 

Pris speglar som sagt inte alltid kvalitet men visst är det så att du måste leta lite extra för att hitta dom där guldkornen när du går ner lite i pris. Det är ingen hemlighet att man många gånger får det man betalar för så det gäller att göra sin research ordentligt.

Sammanfattning – avslutande tips som är bra att tänka på

För att sammanfatta det här inlägget som har fokuserat på billiga traktörpannor så är det speciellt tre punkter som är extra viktiga att tänka på inför ett köp av en lite billigare traktörpanna. 

Storleken – Oavsett pris så finns traktörpannor i olika storlekar och modeller. Den vanligaste storleken på en traktörpanna är 28 cm vilket du kan läsa mer om här. Storleken är en viktig del att ta i beaktning så den inte rymmer alldeles för lite mot va du tänkt. Små traktörpannor brukar mäta 20 cm i diameter medan dom allra största brukar ligga kring 32 cm. 

Materialet – Vi återkommer ganska ofta till just materialet och påpekar hur viktigt det är att läsa på om dom olika materialen men också våga byta bort ett material du är van vid för att testa något nytt. Många gånger är det en bekvämlighetsfråga. Man har vant sig vid en typ av panna och tycker den fungerar bra, men tänk om det faktiskt finns ett material som skulle ta din matlagning till en helt ny nivå? Våga testa nytt! Framför allt om du letar efter några billigare varianter. 

Research – Kunskap är makt sägs det och ju mer du läser på om dom olika pannorna ju bättre kommer förmodligen ditt köp att bli. Läs på så mycket du kan om storlek, material och vilken typ av panna som passar dig bäst. Kanske är det en traktörpanna med öron du ska ha? Försök också hitta omdömen från tidigare köpare som kan bekräfta att pannan är bra och prisvärd. 

Traktörpannor är ett fantastiskt köksredskap att använda sig av – stor som liten, billig som dyr. Vi hoppas att du fått några värdefulla tips och lite inspiration på billiga traktörpannor och varför det kan vara ett bra val. 

Lycka till med matlagningen!